Degustace rakouských vín

 

Ve středu 7. září 2022 proběhla na žižkovské věži v observatoři nad Prahou degustace celého portfolia rakouských vín Umění vína.
Víno, setkání a radost na všech stranách, a tak bych chtěla 7x poděkovat. Nejprve všem vinařům, kteří za námi přijeli: 

Zaprvé Norbertovi z vinařství Bauer, že i dalším milovníkům vína představil sortiment, který jste si již oblíbili a víte, že kromě bílých vín se u Bauerů můžete těšit na krásná červená, a to nejen v sedmičkách, ale i nově ve velkých láhvích. Magnumkami to začíná, ale končíme až u 9 litrového Salmanazara! 

Za druhé Lydii z vinařství Nittnaus, za představení jejich krásných, biodynamických vín. Heideboden, Manilla, legendární Pannobile i Comondor nadchli spoustu z vás. To, co se dnes může jevit jako trend, je preferovaným přístupem v tomto vinařství od 90.let minulého století. Netřeba slov, poznáte to na jejich vínech.

 

Na fotografiích vinař Norbert Bauer a Lydia z vinařství Anity a Hanse Nittnausových

Dále Robertovi z vinařství  Proidl za Veltlíny i Ryzlinky, které nastavují etalon toho, jak vypadají moderní a světově ceněná vína z těchto odrůd. Možnost prochutnat si jednotlivé prémiové polohy je degustační lahůdka pro každého milovníka vína.

Za šesté pak Markusovi z vinařství Waldschütz za možnost poznat jejich Ryzlinky i Veltlínské zelené, a to nejen z různých poloh, ale i z patentované žulové nádoby. Exkluzivní možnost poznávat, jakou krásu a pestrost nabízí v rukách vinaře jedna odrůda. Sladká tečka z jejich Neuburského je koncentrovaným potěšením ve sklence.  

 

Na fotografiích Herbert a Simon z vinařství Ernsta Triebaumera, Markus z vinařství Waldschütz.

 

To je šest našich rakouských vinařství. Všichni si udělali osobně čas a vážili dlouhou cestu. V době sklizně! Za to jim od nás patří opravdu dík a hluboká poklona. Máme vás rádi a moc si toho vážíme. Veškerá vína z této ochutnávky naleznete na našem eshopu. 

A komu patří dík sedmý? Vám, našim zákazníkům a návštěvníkům degustace. Vaše vášeň pro dobrá vína od dobrých vinařů dává naší práci smysl. Je umění vyrobit kvalitní víno. Ve světě, který občas smysl nedává, je osvěžující pracovat s vinaři, kteří se nemohou vymlouvat na počasí, vnější okolnosti, nedostatečnou podporu státu, Unie, manželky, ale prostě pracují. Tvoří. A pak jste tu vy, zákazníci, kteří to ocení. Vidí za láhví umění, schopnost zlepšovat krajinu v místech, kde réva roste, měnit život nejen místních. Tohle propojení je v láhvích, které od nás dostáváte. Děkujeme, že vás máme. 

Bohatší fotogalerii naleznete na našem Facebook profilu. Můžete nás sledovat a nepřijít tak o aktuální novinky, které u nás máme.

Veronika z Umění vína 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.