Hibernal 2023, pozdní sběr Sedlák
Detailní popis produktu
Polosladký Hibernal z pozdního sběru skvěle uzrálých hroznů, který zaujme vůní lipového květu a typicky kořeněným charakterem. Projev na patře je příjemně ovocný s tóny koření a medovým závěrem.
Víno podávejte vychlazené na 10–12 °C. Výborně doplní zejména dezerty a výraznější zrající sýry, hodí se ale i na běžné popíjení.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Hibernal |
Cukr: | Polosuché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Velkopavlovická |
Obsah alkoholu: | 13 |
Ročník: | 2023 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Velké Bílovice |
Vinice: | Nová hora |
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Sdružení: | Velkobílovičtí vinaři |
Uzávěr: | Šroubový uzávěr |
Šarže: | 109/23 |
Zbytkový cukr: | 11.7 |
Kyselina: | 6.0 |
Vinařství: | Sedlák |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Již čtvrtá generace vinařů, poctivý přístup k vínům i lidem, to je Vinařství Sedlák. Generacemi prověřená znalost viničních tratí spojená se současnými technologiemi dává vzniknout vínům, která daleko přesahují svůj velkopavlovický původ.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
24 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
2006 založeno
Za obrázkem koně na lahvi, symbolem moravského sedláka, nemůže stát nikdo jiný než vinařství Sedlák. Už čtvrtá generace velkopavlovických vinařů provozuje ve Velkých Bílovicích své řemeslo od vzniku první republiky. V roce 1918 postavil František Sedlák první sklep a do dnešní doby se vinařství rozšířilo na celých 24 hektarů viničních tratí, pnoucích se po svazích největší vinařské obce v České republice.
Současní pokračovatelé rodinného vinařství Sedlák, bratranci Milan a Jaroslav, převzali po generace předávané vinařské postupy a při výrobě vína do celého procesu zasahují jen minimálně. To dodává vínu příležitost projevit plný charakter zdejšího terroiru. Hrozny se zpracovávají ihned po sběru a vína prochází řízeným kvašením za pomoci čisté kultury kvasinek. Bílá vína zrají v nerezových nádobách, červená v tradičních dřevěných sudech či francouzských dubových sudech typu barrique.
Vína jsou lehká, svěží, mají jemné aroma a příznačné ovocné tóny. Mezi hlavní odrůdy patří Veltlínské zelené, Neuburské, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Tramín červený. Bílá vína doplňují ještě modré odrůdy Zweigeltrebe, Rulandské modré a Merlot.
"