Blanc de Noirs Dominique brut natur Kamil Prokeš

Ocenění
Značka: Kamil Prokeš
460 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Jemná vůně podpořená čerstvým drobnoplodým ovocem se zvýrazněnými malinovo-jahodovými tóny. Chuť příjemně osvěžující s výrazným projevem kompotovaných třešní a višní s dokonale asimilovaným oxidem uhličitým vytvářejícím jemné ale dynamické perlení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Šumivé víno vyráběné tradiční metodou kvašením v láhvi.

Ocenění:

  • Parlamentní víno 2020, Vítěz odrůdy
  • Nejlepší vína ČR - 91 bodů 
  • Nejlepší vína ČR 2019/2020 - 90 bodů
  • Nejlepší vína ČR 2020/2021 - 89 bodů

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Šumivé
Odrůda: Rulandské modré
Cukr: Brut Nature
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 13
Ročník: 2018
Objem: 0.75
Obec: Velké Němčice
Vinice: Punty
Sdružení: Mladí vinaři
Ocenění: Nejlepší parlamentní víno, Nejlepší vína ČR
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Do 30/10 cm
Šarže: L5102
Zbytkový cukr: 0.5
Kyselina: 6
Technologie: Blanc de noirs
Vinařství: Kamil Prokeš
Párování: sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
kamil-prokes

Na stejné rovnoběžce jako vznikají vína v Champagne a Alsasku, dozrávají i vína malého českého vinařství Prokeš z Velkých Němčic. Hrozny z vyhlášené viniční trati Punty se pod rukama rodiny Prokešů proměňují v čistá odrůdová tichá vína i ve vína šumivá, vyráběná tradiční metodou kvašením v láhvi.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Velkopavlovická

5 ha vinic

50 tisíc lahví ročně

2015 založeno

Ačkoli bylo vinařství oficiálně založeno až v roce 2015, jeho kořeny sahají do 19. století. Zakladatel rodové vinařské tradice Bartoloměj Stávek tehdy přišel do moravských Němčiček a na vyhlášené viniční trati Punty položil základy dnešního malého, avšak významného českého vinařství.

Dnes tu vznikají lahodná a jen minimálně sířená červená, bílá i šumivá vína, která se vyrábí tradiční technologií kvašením přímo v lahvi. Hrozny dozrávají na slunných jihozápadních svazích poblíž Velkých Němčic, a to na stejné rovnoběžce, jako vína z Champagne či Alsaska. Ve vinařství Prokeš jsou přesvědčeni, že právě proto se tolik daří jejich burgundských odrůdám Chardonnay a Rulandskému modrému, která jsou pro výrobu pravého šampaňského typická. Z tichých vín doporučujeme Rulandské bílé i šedé, která můžete ochutnat i v kvalitě výběru z hroznů či cibéb. A opomenout nelze ani aromatický Tramín, který je pro oblast Hustopečska tolik typický.

Kromě vína si od Prokešů pochutnáte i na lahodném oleji ze semen vinné révy, kterým rázem ozvláštníte každý pokrm, který k vínu servírujete.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.