Brunello di Montalcino Santa Maria 2015 Podere Sante Marie Colleoni
Detailní popis produktu
Klasické toskánské víno intenzivní granátově červené barvy z odrůdy Sangiovese. Víno pochází z certifikovaného ekologického vinařství, kde se snaží vyzdvihnout jedinečný charakter terroir.
Hrozny pěstované na severním svahu Montalcina, kde je písčitá, bahnitá a vápenitá půda, tak prošly spontánní fermentací po dobu 4–5 týdnů bez kontroly teploty a zrály ve 25 hl dubových sudech. Víno díky tomu získalo dlouhou, svěží a vyváženou chuť.
Na nose ucítíte zralé lesní ovoce, tabák, anýz a hřebíček. Na patře je víno plné, s elegantní, ale silnou tříslovinou a dlouhou dochutí.
Doporučujeme párovat s pokrmy z červeného masa či zvěřiny a se zrajícími sýry. Podávejte vychlazené na 16–18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Sangiovese |
Cukr: | Suché |
Země: | Itálie |
Oblast: | Toscana |
Podoblast: | Montalcino |
Barva: | Červené |
Ročník: | 2015 |
Objem: | 0.75 |
Uzávěr: | Korek |
Vinařství: | Podere Sante Marie Colleoni |
Párování: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, saláty, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, sýry s modrou plísní, červená masa, zvěřina, divočák, zeleninové polévky, předkrmy, hovězí carpaccio, ragù alla Bolognese, minestrone, amatriciana, burger, lardo di Colonnata, asiago, parmigiano reggiano, gorgonzola, tabbouleh, agnolotti, capricciosa, oaxaca, grana padano, pecorino Romano, pappardelle al cinghiale, Bistecca alla Fiorentina, Buglione d'agnello |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Marino Colleoni si se svou ženou Luisou splnili sen a koupili v roce 1989 malou farmu v Montalcinu. V roce 1995 na farmě náhodně objevili starobylou vinici Brunello a pustili se do její renovace. V roce 1998 znovu zasadili víno a o sedm let později uvedli na trh své první Brunello di Montalcino.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Toskánsko
3 ha vinic
500 set lahví ročně
1989 založeno
Víno pěstují na 3 hektarech a vše dělají přirozeně, s minimálními zásahy. Cílem je při pěstování nepoužívat absolutně nic a nechat přírodu, ať se postará o to dobré i špatné. Vznikají zde proto zajímavá naturální vína, která vždy nabídnou speciální zážitek.