Cabernet Sauvignon 2011 slámové Oldřich Drápal

Ocenění
500 Kč
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
30.3.2023
Možnosti doručení

Toto exkluzivní a několikrát oceněné víno zrálo v obci Novosedly na viniční trati Slunečná. Hrozny se sbírají ručně a následně leží přes 4 měsíce na rákosových roštech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SAUVIGNON FORUM 2012 zlatá medaile
Mikulovské vinné trhy 2015 stříbrná medaile
Vitis Aurea Modra 2016 zlatá medaile
26. Berliner Wine Trophy 2022 stříbrná medaile
Nejlepší vína ČR 2021-2022 85 bodů

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vinařství: Oldřich Drápal
Zbytkový cukr: 147
Barva: Červené
Druh: Tiché
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Obsah alkoholu: 9.9
Ročník: 2011
Objem: 0.2
Klasifikace: Slámové
Cukr: Sladké
Uzávěr: Korek
Ocenění: Nejlepší vína ČR, Mikulovské vinné trhy, Berliner Wine Trophy, Vitis Aurea Modra, Sauvignon forum
Šarže: 0511

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Malé rodinné vinařství, které zpracovává hrozny od vybraných dodavatelů hroznů z okolních vinic mikulovské vinařské podoblasti. Specializuje se na výrobu slámových vín z bílých i modrých hroznů. Řadí se mezi největší producenty slámových vín u nás. Vinařství sídlí ve staré sýpce, na jejíž půdě se suší hrozny na slámě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

0,5 ha vinic

20 tisíc lahví ročně

2005 založeno

Počátky vinařství sahají do roku 1975, kdy jeho zakladatel Oldřich Drápal začal pěstovat víno, v té době ještě víceméně na zahrádkářské úrovni. Od roku 2003 se tady ale už začínají vyrábět slámová vína ve větším měřítku a z větší pestrosti odrůd. Kategorie slámových vín byla v té době u nás nová. Oldřicha Drápala lákaly nové možnosti výroby vína a stále chtěl objevovat cesty ke zlepšení kvality slámových vín.

Ve vinařství Drápal jsou zpracovávány hrozny od stálých dodavatelů. Hrozny se sbírají ručně. Cukernatost při sběru se pohybuje v rozmezí 20° až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. V poslední době tu používají i jiný způsob - zavěšení. Po čas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraňovány. Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Výlisnost u Slámových vín je 15 až 20 litrů ze 100 kg. Hroznů. (Pro srovnání - u klasických hroznů je to cca 65 litrů ze 100 kg.) Vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě. Drápalova slámová vína jsou lahvována po dvou letech od výroby do lahví

Velmi prestižním oceněním je vítězství v kolébce sladkých vín Kanadě v roce 2018. Cuvée z odrůd Pálava + Ryzlink vlašský s názvem Bobulky od Kapličky zde bylo hodnoceno jako jedno z nejlepších sladkých vín na světě. Oldřich Drápal byl kromě toho také uveden do Síně slávy českého a moravského vinařství v roce 2020.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.