Campedello 2018 Massimiliano Croci

Přírodní
485 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Malé velké víno – unikátní, přírodní, lokální. Terroir Frizzante! Oranžové víno od osvíceného vinaře. Máte unikátní možnost ochutnat víno, které je součástí tohoto kraje aneb kulturní dědictví v láhvi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Veselé, ovocné, voňavé bílé cuvée - 60% Malvasia di candia, 20 % Trebbiano,15 % Ortrugo, 3 % Sauvignon, 2 % Marsanne. Zrání 7 měsíců v betonových kádích. 

Nejtypičtější z vín vinařství Croci. Má výraznou slámově žlutou/oranžovou barvu. Od charakteristické ovocné a jemně svěží vůně, kterou lze cítit na konci fermentace, přechází zráním v láhvi k charakteristickým vůním chlebové kůrky. Je to příjemné víno, dobře pitelné pro každou příležitost. 

Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci. 

Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano Croci směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monterosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru. 

Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.  

Servis těchto vín - chcete-li odstranit jemný přirozený zákal, nalívejte víno opatrně, vyhněte se třepání, nebo jej nalijte o něco dříve, aby došlo k jeho usazení před konzumací. 

Podávejte dobře vychlazené na 8-10°C 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Perlivé
Odrůda: Malvasia di Candia, Marsane, Ortrugo, Sauvignon, Trebbiano
Cukr: Suché
Země: Itálie
Oblast: Emilia Romagna
Barva: Oranžové
Obsah alkoholu: 12
Ročník: 2018
Objem: 0.75
Uzávěr: Korek
Vinařství: Massimiliano Croci
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
croci

Vášeň pro půdu se v rodině Croci dědí z generace na generaci. Vinařství založené v roce 1935 nyní vede třetí generace rodiny Croci - mladý Massimiliano spolu se svým bratrem Giuseppem, a to za stálé pomoci jejich otce Ermana.

Vinařská oblast: Itálie

Vinařská podoblast: Emilia-Romagna

 

Podél Val d'Arda, na prvních kopcích Piacenzy, přímo před středověkou vesnicí Castell'Arquato, se nachází vinařství Croci. Vinice jsou v nadmořské výšce 250 m n.m. Rozloha je zhruba 10 ha, celé hospodářství se rozprostírá na 16 ha. Vše včetně vinic je obhospodařováno ekologicky – vinice je zatravněná, nepoužívají se žádné chemické látky, herbicidy a hnojiva. Sklizeň probíhá ručně, sami ji označují jako „řemeslnou“. Doba mezi sklizní a lisováním je minimální, hrozny se ukládají do malých přepravek a následně se opatrně zpracovávají, aby zůstaly nezměněny vlastnosti a kvalita hroznů. 

Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monte Rosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru. 

Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.  

Tak se zde ve vinařství Croci rodí šumivá vína: Alfiere a Alfiere rosé, spontánně šumivá (terroir frizzante) vína: Gutturnio, Lubigo a Campedello, tichá vína: San Bartolomeo a ValTolla a ledové víno: Emozione di Ghiaccio. 

Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.