Frankovka 2017, slámové Víno Marcinčák

Přírodní Ocenění
Značka: Marcinčák
800 Kč
Skladem (9 ks)
Můžeme doručit do:
22.4.2024
Možnosti doručení
Jedinečná bio slámová Frankovka od specialisty nejen na přírodně sladká vína. Petr Marcinčák je vyhlášený těmito víny nejen u nás, ale i za hranicemi. Zlatá medaile z jihoamerické respektované soutěže je potvrzením. Nově i červené BIO víno roku 2022.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hrozny pocházejí z vinohradu starého více jak 50 let. Limitovaná edice 1tis. láhví. Sklizeno 19.12.2017, do láhví plněno v červnu 2020.

Novosedelské slámové víno z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák. Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel. Mohutné, plné, bohaté, elegantní a sametové, s mimořádnou vůní lesního medu a kandovaného ovoce. V chuti se snoubí medová sladkost s rafinovanou kyselinou. Ideální víno k mimořádným příležitostem, luxusní dárek pro vaše nejbližší.

Jedinečné víno pro kvalitní gastronomické párování - je vhodné k čokoládovým dezertům či pikantním sýrům s modrou plísní. Závěr vašeho menu se tak stane pro všechny stolovníky nezapomenutelný.

Ocenění:

  • Nejlepší červené BIO víno roku 2022
  • Catad'Or Wine Awards, Santiago de Chile
  • Nejlepší vína ČR
  • Nejlepší vína ČR 2020-2021 - 91 bodů
  • Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Frankovka
Cukr: Sladké
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 11.5
Ročník: 2017
Objem: 0.375
Obec: Novosedly
Vinice: Kamenný vrch
Klasifikace: Slámové
Ocenění: Catad'Or Wine Awards, Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Nad 30/10 cm
Šarže: FRKVSLA17451
Zbytkový cukr: 157
Kyselina: 8
Vinařství: Marcinčák
Párování: dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, čokoláda, ovčí sýry, niva, dubliner, salašnický

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.