Gutturnio sur lie 2015, DOC Massimiliano Croci

Přírodní
485 Kč
Skladem (38 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2024
Možnosti doručení
Ušlechtilé přírodně šumivé víno se starověkým původem se rodí ze spojení hroznů odrůd Barbera a Bonarda, pečlivě ručně sbíraných ve vinicích v oblasti Monterosso. Klasifikace Gutturnio DOC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klasifikované DOC Gutturnio – 60% Barbera a 40% Bonarda. Macerace 15-20 dní, Zrání 8 měsíců v nerezu a následně minimálně 12 měsíců na láhvi. Víno má hlubokou rubínovou barvu. Vůně má tendenci se pomalu otevírat a je intenzivní, od svěžích a ovocných tónů, které jsou cítit na konci fermentace, postupně přecházejí v průběhu času ke stále složitějším tónům pocházejícím z kontaktu s kvasinkami.. 

Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci. 

Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano Croci směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monterosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru. 

Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost.  

Servis těchto vín - chcete-li odstranit jemný přirozený zákal, nalívejte víno opatrně, vyhněte se třepání, nebo jej nalijte o něco dříve, aby došlo k jeho usazení před konzumací. 

Víno podávejte při teplotě 15-20°C a rozlévejte s ohledem na mírnou usazeninu na dně láhve. Báječně se hodí zejména k polévkám a vařeným masům.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty, 2018 Rulandské šedé, 2018 Ryzlink vlašský, 2018 Tramín červený, 2018 Rulandské modré, 2018 Merlot, 2018 Veltlínské zelené, 2018 Ryzlink rýnský, 2018 Cabernet Sauvignon, 2018 Chardonnay, 2018 Sauvignon, 2018 Rulandské bílé, 2018 Pálava, 2018 Frankovka, 2018 Svatovavřinecké, 2018 Muškát Ottonel, 2018 Zweigeltrebe, 2018 Sylvánské zelené, 2018 Modrý Portugal, 2018 Cabernet Cortis, 2018 Muškát žlutý, 2018 Ortrugo, 2018 Malvasia, 2018 Vernaccia, 2018 Sangiovese, 2018 Cuvée, 2018 Barbera, 2018 Malvasia di Candia, 2018 Trebbiano, 2018 Nebbiolo, 2018 Dolcetto, 2018 Malvasia del Chianti, 2018 Sauvignon šedý, 2016 Barbera, 2016 Bonarda, Suchý Ryzlink rýnský, Suchý Ryzlink vlašský, Suché Veltlínské zelené, Suchý Sauvignon, Suchá Frankovka, Suché Chardonnay, Suché Rulandské šedé, Suché Rulandské modré, Suchá Pálava, Suché Rulandské bílé, Suchý Merlot, Suché Zweigeltrebe, Suché Montepulciano, Suchý Tramín červený, Suché Svatovavřinecké, Suchý Müller Thurgau, Suché Sylvánské zelené, Suchý Muškát moravský, Suché Cabernet Sauvignon, Suchý Hibernal, Suché Neuburské, Suchý Muškát žlutý, Suchý Muškát Ottonel, Suchá Vernaccia, Suchý Irsai Oliver, Suchý Modrý Portugal, Suché Sangiovese, Suché Aglianico, Suchý Aurelius, Suché Ortrugo, Suchý Cabernet Moravia, Suché Fiano, Suchý Cabernet Cortis, Suchý Lagrein, Suché Coda di Volpe, Suchá Schiava, Suchá Falanghina, Suchý Solaris, Suché Greco, Suchý Sémillon, Suchý Veritas, Suchá Barbera, Suchá Bonarda, Suchá Malvasia di Candia, Suché Trebbiano, Suchý Regent, Suchý Cabernet Franc, Suché Nebbiolo, Suché Dolcetto, Suché Canaiolo, Suché Ciliegiolo, Suchá Malvasia del Chianti, Suchý Syrah, Suché Trebbiano Toscano, Suchá Rondinella, Suchá Corvina, Suché Corvinone, Suchý Sauvignon šedý, Suchý Johanniter, Suchá Molinara, Suchá Dindarella, Suchá Nativa, Suchá Malvasia Bianca, Suché Trebbiano Gentile, Suché Veltlínské červené rané, 2018 Bonarda, 2018 Cabernet Franc, Sauvignon Massimiliano Croci, Frankovka Červené víno, Chardonnay Červené víno, Rulandské šedé Červené víno, Rulandské modré Červené víno, Merlot Červené víno, Zweigeltrebe Červené víno, Montepulciano Červené víno, Svatovavřinecké Červené víno, Cabernet Sauvignon Červené víno, Frappato Červené víno, Modrý Portugal Červené víno, Sangiovese Červené víno, Aglianico Červené víno, Cabernet Moravia Červené víno, Nero d’Avola Červené víno, Cabernet Cortis Červené víno, Lagrein Červené víno, Schiava Červené víno, Barbera Červené víno, Bonarda Červené víno, Trebbiano Červené víno, Regent Červené víno, Cabernet Franc Červené víno, Nebbiolo Červené víno, Dolcetto Červené víno, Alibernet Červené víno, Canaiolo Červené víno, Ciliegiolo Červené víno, Malvasia del Chianti Červené víno, Syrah Červené víno, Rondinella Červené víno, Corvina Červené víno, Corvinone Červené víno, Croatina Červené víno, Molinara Červené víno, Dindarella Červené víno, Nativa Červené víno, Malvasia Bianca Červené víno, Tiché víno Massimiliano Croci, Šumivé víno Gala, Šumivé víno Lobkowiczké zámecké vinařství, Šumivé víno Vinné sklepy Kutná Hora, Šumivé víno Josef Valihrach, Šumivé víno Kamil Prokeš, Šumivé víno Krásná hora, Šumivé víno Ernst Triebaumer, Šumivé víno Volařík, Šumivé víno Massimiliano Croci, Perlivé víno Massimiliano Croci, Emilia Romagna, Sauvignon Emilia Romagna, Ortrugo Emilia Romagna, Barbera Emilia Romagna, Bonarda Emilia Romagna, Malvasia di Candia Emilia Romagna, Trebbiano Emilia Romagna, Suché Zemské Víno, Suché Jakostní Víno, Suché Kabinetní Víno, Suché víno Pozdní sběr, Suché víno Výběr z hroznů, Suché víno Výběr z bobulí, Standard, André Červené, Šumivé víno Itinera, Šumivé víno Colsaliz, Šumivé víno Franck Bonville, Šumivé víno André Couet, Šumivé víno J. STÁVEK, Vína z Itálie, Suchý Kerner, Suchý Dornfelder, Korek, Vína roku 2018, Šumivá vína, Bílá vína z Itálie, Růžová vína z Itálie, Červená vína z České republiky, Červená vína z Rakouska, Červená vína z Itálie, Oranžová vína z Itálie, Suchá vína, Bílá vína z Emilia Romagna, Červená vína z Čech, Červená vína z Moravy, Červená vína z Dolního Rakouska, Červená vína z Burgenlandu, Červená vína ze Sicílie, Červená vína z Alto Adige, Červená vína z Emilia Romagna, Červená vína z Toskánska, Červená vína z Kampánie, Červená vína z Abruzza, Červená vína z Lombardie, Červená vína z Piemontu, Červená vína z Benátska, Oranžová vína z Emilia Romagna, Červená vína z Mikulovska, Červená vína z Velkopavlovicka, Červená vína ze Znojemska, Červená vína ze Slovácka, Červená vína z Litoměřicka, Červená vína z Mělnicka, Červená vína z Weinviertelu, Červená vína od Neziderského jezera, Červená vína z Leithabergu, Červená vína z Montalcina, Červená vína z Langhe, Sur lie, Šumivý Ryzlink rýnský, Šumivý Ryzlink vlašský, Šumivé Veltlínské zelené, Šumivá Frankovka, Šumivé Chardonnay, Šumivé Rulandské šedé, Šumivé Rulandské modré, Šumivé Rulndské bílé, Šumivý Merlot, Šumivý Hibernal, Barbera Tiché víno, Šumivá Barbera, Bonarda Tiché víno, Šumivá Bonarda, Šumivá Glera, Ortrugo Massimiliano Croci, Trebbiano Massimiliano Croci, Šumivý Pinot Meunier, Vína k italské kuchyni, Vína k uzeninám, Vína k vepřovému masu, Vína k polévkám, Vína k Vitello Tonnato, Vína k Mortadelle, Vína k Cheese Burgerům, Vína k Bollito Misto, Vína k Risottu alle Ortiche, DOC, Castell'Arquato, Bílá vína z Castell'Arquato, Červená vína z Bavor, Červená vína z Březí, Červená vína z Castell'Arquato, Červená vína z Dolních Dunajovic, Červená vína z Dolních Kounic, Červená vína z Drnholce, Červená vína z Josefova, Červená vína z Kačiny, Červená vína z Klentnice, Červená vína z Klobouk, Červená vína z Krumvíře, Červená vína z Kuksu, Červená vína z Kurdějova, Červená vína z Kutné Hory, Červená vína z Mikulovaa, Červená vína z Němčiček, Červená vína z Nové vsi, Červená vína z Novosedel, Červená vína z Nového Poddvorova, Červená vína z Nového Přerova, Červená vína z Pavlova, Červená vína z Perné, Červená vína z Popic, Červená vína z Rustu, Červená vína ze Starého Poddvorova, Červená vína z Valtic, Červená vína z Velkých Bílovic, Červená vína z Velkých Němčic, Červená vína z Velkých Pavlovic, Červená vína z Vinař, Červená vína ze Zaječí, Červená vína ze Znojma, Červená vína z Castell'Arquato, Barbera z Castell'Arquato, Bonarda z Castell'Arquato, Malvasia di Candia z Castell'Arquato, Ortrugo z Castell'Arquato, Červená zemská vína, Červená jakostní vína, Červená kabinetní vína, Červená vína pozdní sběr, Červená vína výběr z hroznů, Červená vína výběr z bobulí, Červená slámová vína, Červená ledová vína, Červená vína výběr z cibéb, Sur lie Barbera, Sur lie Bonarda, Sur lie Chardonnay, Sur lie Rulandské bílé, Sur lie Rulandské šedé, Sur lie Sauvignon, Červená vína oceněná soutěží 30 vín Modrých hor, Červená vína oceněná průvodcem A la carte, Červená vína oceněná kritikem Antonio Gallonim, Červená vína oceněná soutěží AWC Vienna, Červená vína oceněná soutěží Berliner Wine Trophy, Červená vína oceněná soutěží Catad'Or Wine Awards, Červená vína oceněná průvodcem Falstaff, Červená vína oceněná soutěží Festwine, Červená vína oceněná soutěží Galerie rulandských vín, Červená vína oceněná soutěží Galicja Vitis, Červená vína oceněná soutěží Grand Prix Austerlitz, Červená vína oceněná soutěží Grand Prix Vinex, Červená vína oceněná soutěží IWC Great American, Červená vína oceněná soutěží Král vín, Červená vína oceněná soutěží Mikulovské vinné trhy, Červená vína oceněná soutěží Mondial du Merlot, Červená vína oceněná soutěží Národní soutěž vín, Červená vína oceněná soutěží Nejlepší vína ČR, Červená vína oceněná soutěží O pohár Karla IV., Červená vína oceněná soutěží Oenoforum, Červená vína oceněná soutěží Prague Wine Trophy, Červená vína oceněná soutěží Promenáda červených vín, Červená vína oceněná kritikem Robertem Parkerem, Červená vína oceněná soutěží Salon vín, Červená vína oceněná soutěží Sauvignon forum, Červená vína oceněná soutěží Trunk fest, Červená vína oceněná soutěží Valtické vinné trhy, Červená vína oceněná soutěží Víno Bojnice, Červená vína oceněná soutěží Vitis Aurea Modra, Červená vína oceněná soutěží Výstava vín Trojzemí, Červená vína oceněná magazínem Wine & Degustation, Červená vína oceněná magazínem Enthusiast, Červená vína oceněná magazínem Spectator, Červená vína roku 2022, Červená vína roku 2021, Červená vína roku 2020, Červená vína roku 2019, Bílá vína roku 2018, Růžová vína roku 2018, Červená vína roku 2018, Oranžová vína roku 2018, Červená vína roku 2017, Červená vína roku 2016, Červená vína roku 2015, Červená vína roku 2013, Červená vína roku 2012, Červená vína roku 2011, Červená vína roku 2010, Červená vína roku 2009, Červená vína roku 2007, Červená vína roku 2006, Červená vína roku 2003, Červená vína roku 2002, Červená vína roku 2001, Červená vína roku 2000, Červená vína roku 1997, Červená vína roku 1983, Červená vína roku 1980, Červená vína roku 1974, Sur lie vína z vinařství Baláž, Sur lie vína z vinařství Krásná hora, Sur lie vína z vinařství Massimiliano Croci, Sur lie vína z vinařství Piálek & Jäger, Sur lie vína z vinařství Vinařství Václav, Sur lie vína z České republiky, Charmat vína z Itálie, Sur lie vína z Itálie, Nefiltrovaná vína z Itálie, Sur lie vína z Moravy, Sur lie vína z Emilia Romagna, Sur lie vína z Mikulovska, Sur lie vína z Slovácka, Sur lie vína z Velkopavlovicka, Sur lie vína ze Znojemska, Sur lie vína z Castell'Arquato, Sur lie vína z Kurdějova, Sur lie vína ze Starého Poddvorova, Sur lie z Vrbovce, Sur lie vína z vinice Díly, Sur lie vína z vinice Krásná hora, Oceněná Italská vína kritikem Antoniem Gallonim, Oceněná Italská vína kritikem Robertem Parkerem, Oceněná Italská vína magazínem Wine Enthusiast, Oceněná Italská vína průvodcem Wine Spectator
Druh: Šumivé
Odrůda: Barbera, Bonarda
Cukr: Suché
Země: Itálie
Oblast: Emilia Romagna
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 12.5
Ročník: 2018
Objem: 0.75
Obec: Castell'Arquato
Uzávěr: Korek
Technologie: Sur lie
Vinařství: Massimiliano Croci
Apelační systém: DOC
Párování: italská kuchyně, uzeniny, vepřové, polévky, vitello tonnato, mortadella, cheeseburger, bollito misto, risotto alle ortiche

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
croci

Vášeň pro půdu se v rodině Croci dědí z generace na generaci. Vinařství založené v roce 1935 nyní vede třetí generace rodiny Croci - mladý Massimiliano spolu se svým bratrem Giuseppem, a to za stálé pomoci jejich otce Ermana.

Vinařská oblast: Itálie

Vinařská podoblast: Emilia-Romagna

 

Podél Val d'Arda, na prvních kopcích Piacenzy, přímo před středověkou vesnicí Castell'Arquato, se nachází vinařství Croci. Vinice jsou v nadmořské výšce 250 m n.m. Rozloha je zhruba 10 ha, celé hospodářství se rozprostírá na 16 ha. Vše včetně vinic je obhospodařováno ekologicky – vinice je zatravněná, nepoužívají se žádné chemické látky, herbicidy a hnojiva. Sklizeň probíhá ručně, sami ji označují jako „řemeslnou“. Doba mezi sklizní a lisováním je minimální, hrozny se ukládají do malých přepravek a následně se opatrně zpracovávají, aby zůstaly nezměněny vlastnosti a kvalita hroznů. 

Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monte Rosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru. 

Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.  

Tak se zde ve vinařství Croci rodí šumivá vína: Alfiere a Alfiere rosé, spontánně šumivá (terroir frizzante) vína: Gutturnio, Lubigo a Campedello, tichá vína: San Bartolomeo a ValTolla a ledové víno: Emozione di Ghiaccio. 

Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.