Montepulciano d’Abruzzo 2011 Emidio Pepe

Novinka
Značka: Emidio Pepe
4 175 Kč
Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do:
31.1.2023
Možnosti doručení

Kulaté víno švestkové chuti s jemnou tříslovinou a relativně nízkou kyselostí. 2011 byl velmi teplý a suchý ročník a toto Montepulciano proto vyniká velkou sílou, strukturou a hustotou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Montepulciano d'Abruzzo je jedním z nejznámějších italských vín a najdete ho na pultech vinoték po celém světě. Toto klasické italské červené víno se vyrábí z hroznů odrůdy Montepulciano pěstovaných od poloviny 18. století v oblasti Abruzzo na italském pobřeží Jaderského moře. Pro svou bezprostřední krásu a potenciál zrání je vínem budoucnosti.

 

Obecně jsou vína Montepulciano d'Abruzzo známá svou rubínově červenou barvou, plným tělem a chutí černých třešní, ostružin a zemitého koření. Toto odvážné a strukturované červené víno patří mezi silná moderní červená vína se schopností zrát. Lze je vychutnat k různým pokrmům, včetně červeného masa, těstovinových pokrmů a ostrých sýrů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vinařství: Emidio Pepe
Odrůda: Montepulciano
Barva: Červené
Druh: Tiché
Oblast: Abruzzo
Obsah alkoholu: 13.5
Ročník: 2011
Objem: 0.75
Klasifikace: DOC
Cukr: Suché
Uzávěr: Korek
Země: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství a statek založil v roce 1899 Emidio Pepe a dodnes patří rodině. Produkuje pouze čtyři vína: Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo a odrůdové Pecorino vyráběné pod místní značkou Colli Aprutini IGT.

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Abruzzo

14,5 ha vinic

70 tisíc lahví ročně

1899 založeno

Hospodářství vlastní také 300 olivovníků v Teramu v Abruzzu a vyrábí extra panenský olivový olej značky Pretuziano delle Colline Teramane. Vinice o rozloze 14,5 hektaru se vyznačují celodenním slunečním svitem, chladivým mořským vánkem, výrazným denním střídáním teplot a dobře propustnou jílovitou půdou. Ručně sklízené hrozny Trebbiano a Pecorino se tradičně drtí nohou ve velkých dřevěných kádích. Hrozny Montepulciano se fermentují celé v cementových kádích s kvasinkami. 

Celá kolekce vín Emidio Pepe zraje v lahvích. Ve sklepě je uloženo více než 350 000 lahví. S každým ročníkem se víno přelévá do nové láhve, aby se odstranil nežádoucí sediment. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.