Muškát Ottonel 2020 Lobkowicz Roudnice

Poslední kusy
160 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Svěží suché víno velmi vhodné na letní období.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve vůni je cítit muškátovými tóny, ale jen decentně a mile.

V chuti je svěží citrusové aroma s příjemnou kyselinkou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Muškát Ottonel
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Čechy
Podoblast: Litoměřická
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 12
Ročník: 2020
Objem: 0.75
Klasifikace: Zemské
Uzávěr: Korek
Šarže: MO/2012/1963
Zbytkový cukr: 0.1
Kyselina: 5.6
Vinařství: Lobkowicz Roudnice
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.