Neuburské 2019 Charvát

Přírodní Poslední kusy
360 Kč
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
22.4.2024
Možnosti doručení
Plný a výrazný Neuburk z vinice vysazené v roce 1954. Kvalitní surovina, staré keře, bezzásahová vinifikace. Čistý a mohutný zástupce odrůdy, na kterou bohužel začínáme zapomínat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato část vinice v trati „U Větřáku“ byla vysazena v roce 1954, jedná se tedy o nejstarší vinohrad, který vinařství vlastní.

Cukernatost byla 22,5 ČNM při výnosu necelý kilogram na jeden keř. Macerace 4 dny a poté ležení rok na hrubých kalech v akátovém sudu. Bez jakýchkoliv zásahů lahvováno.

Plné a výrazné Neuburské s herbálními tóny a příjemnou, typickou hořčinkou v dochuti.

Stejně jako další vína z nabídky vinařství Charvát ideální víno pro ty, kteří chtějí naturální víno, ale zároveň se vyhýbají experimentům.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Neuburské
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 12.5
Ročník: 2019
Objem: 0.75
Obec: Klobouky
Vinice: U Větřáku
Klasifikace: Zemské
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Nad 30/10 cm
Šarže: 44580
Zbytkový cukr: 1
Kyselina: 5.8
Vinařství: Stanislav Charvát

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
charvat

Malé vinařství z Klobouk, s vlastními 2 ha vinic ve stáří 45 – 65 let. Minimální zásahy, spontánní kvašení, bez filtrace – na trh se tak ročně dostane maximálně 8 tisíc lahví těchto autentických vín. CH. Charvát. Stanislav Charvát.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Velkopavlovická

2 ha vinic

8 tisíc lahví ročně

80. léta založeno

V kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa v obci Klobouky se na jihozápadních svazích “U Větřáku” a “Pod Plunary” rozprostírají dva hektary více než padesátiletých vinic. Nachází se v nadmořské výšce 270 – 300 metrů, což zdejším vínům dodává vyšší obsah kyselin, a tím i větší potenciál k delšímu ležení na lahvi.

A právě toho využívá Stanislav Charvát ve svém malém rodinném vinařství. Když mluví o pravdivosti a přirozenosti svých vín, znamená to, že plně respektují charakter zdejšího terroir a do procesu zrání vinař prakticky nezasahuje.

Při obdělávání vinic klade velký důraz na ekologii a používá pouze přípravky, které jsou šetrné k přírodě. Hrozny sklízí ručně do malých přepravních boxů. Vína kvasí spontánně, bez přidaných  kvasinek a jsou tvořena bez jakýchkoliv aditiv pouze s minimálním obsahem síry. Fermentace a následné ležení probíhá v dubových nebo akátových sudech a u části bílých vín v nerezových tancích. Vína nejsou čiřena a pouze malá část je v některých ročnících před lahvováním hrubě filtrována.

Obecně v nabídce vinařství Charvát najdete vína suchá, minimálně sířená a bez zbytkových cukrů. Pokud hledáte čisté, bezzásahové víno, a zároveň nechcete zkoušet divoké experimenty, našli jste svého vinaře. Bez velkých slov a velkých gest, ze starých keřů dokáže Staňa Charvát vyrobit víno, které je moderní a tradiční zároveň. Umění vína v praxi.

Více o vinaři najdete na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.