Pinot noir 2016 Sovice, výběr z hroznů Lobkowicz Roudnice

269 Kč
Skladem (37 ks)
Můžeme doručit do:
22.4.2024
Možnosti doručení
Akce 4+2 zdarma

Ve vůni je divoké, višňové s dozvukem čerstvě dosušeného tabáku. V chuti jsou cítit sladké, zralé švestky, vlašský ořech a dřevité tóny pocházející ze sudu, ve kterém víno zraje.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Typická cihlová barva charakteristická pro vína odrůdy Pinot Noir.
V dochuti můžeme najít slané tóny, které se odkazují na mineralitu spjatou s vinicemi.

Doplňkové parametry

Kategorie: 4+2 ZDARMA
Druh: Tiché
Odrůda: Rulandské modré
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Čechy
Podoblast: Litoměřická
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 12.5
Ročník: 2016
Objem: 0.75
Klasifikace: Výběr z hroznů
Sdružení: Cech českých vinařů
Uzávěr: Korek
Šarže: S101/2016
Zbytkový cukr: 0.1
Kyselina: 5
Vinařství: Lobkowicz Roudnice

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.