Pinot noir 2018 barrique, výběr z bobulí Lobkowicz Roudnice

Poslední kusy
290 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Výjimečné červené polosladké víno, které je naleželé v malých sudech barrique.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve vůni lehká vanilka s decentními tóny hořké čokolády.

V chuti jsou tóny černého bezu a je příjemně tříslovité a plné.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Rulandské modré
Cukr: Polosladké
Země: Česká republika
Oblast: Čechy
Podoblast: Litoměřická
Produktová řada: Premium
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 15.5
Ročník: 2018
Objem: 0.5
Klasifikace: Výběr z bobulí
Uzávěr: Korek
Šarže: RMB18
Zbytkový cukr: 17.1
Kyselina: 5.3
Vinařství: Lobkowicz Roudnice
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.