Rychlá a bezpečná doprava po celé ČR pouze za 79,- Kč

Riesling 2018 Vinařství Marcinčák

Přírodní Ocenění
Značka: Marcinčák
240 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
5.12.2022
Možnosti doručení
Bio Ryzlink rýnský, certifikovaný VOC Mikulovsko.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Krásný bio Ryzlink,  mikulovská lokální certifikace s francouzským šarmem.

Odrůdově typický Ryzlink rýnský z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák. Z vinařské obce Novosedly a viniční trati Janův vrch.

Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel.

VOC aneb Víno originální certifikace, odpovídá románskému způsobu značení vín, kdy je rozhodující pro určení kvality místo původu hroznů, které dává vínům jedinečný, nezaměnitelný charakter a současně odráží tradiční výrobní postupy. Vína zároveň musí splňovat striktně daná a kontrolovaná kritéria.

Podmínky pro zařazení vín do VOC Mikulovsko

  • Hrozny na jejich výrobu mohou pocházet pouze z registrovaných vinic.
  • Vína musí být vyráběna pouze z hroznů vypěstovaných v mikulovské vinařské podoblasti na registrovaných vinicích, a to z následujících odrůd: Chardonnay, Pálava, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Rulandské modré a Sylvánské zelené.
  • Vinice musí být obdělávána způsobem šetrným k přírodě. Za minimum je požadován systém integrované produkce.
  • Výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř.
  • Hrozny mohou být sbírány pouze ručně.
  • Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“.
  • Vína pro výběr musí být již nalahvovaná a hodnotí je komise vybraných degustátorů schválených rozhodnutím Ministerstva zemědělství ČR.
  • Lahve musí být opatřeny speciální páskou s logem VOC Mikulovsko a číselným kódem, které jsou umístěny na hrdle lahve a zakrývají část záklopky.

 

Nabídku všech vín na Umění vína zařazených do VOC Mikulovsko naleznete ZDE.

Ocenění

  • Nejlepší bílé BIO víno roku 2022

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vinařství: Marcinčák
Odrůda: Ryzlink rýnský
Zbytkový cukr: 3.9
Barva: Bílé
Druh: Tiché
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Obsah alkoholu: 13
Kyselina: 6.7
Ročník: 2018
Objem: 0.75
Klasifikace: VOC Mikulovsko
Cukr: Suché
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: NAD 30/10 cm
Obec: Novosedly
Ocenění:  
Šarže: RRJV1826
Vinice: Janův vrch
Země: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.