Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Dáša Krausová, Bohumil Vurm

410 Kč –30 %
nova encyklopedie ceskeho a moravskeho vina 2 dil titul
410 Kč –30 % 284 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Od vydání prvního dílu knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína uběhly tři roky. Velmi pozitivní ohlas, kterého se naší knize dostalo, je zajisté dokladem rozšiřujících se řad milovníků vín i zvyšující se úrovně vinohradnictví a vinařství na Moravě a v Čechách. Plochy vinohradů dosahují rozlohy jako za dob největšího rozkvětu před pěti staletími a rostoucí kvalita vín přináší potěšení i úspěchy. Nabídka vín pocházejících z obnovených i nových viničních poloh je čím dál pestřejší. Moravská a česká vína se svou kvalitou směle měří s tím nejlepším, co svět vína nabízí. Dokladem rostoucí kvality jsou mimo jiné nesčetné úspěchy našich vinařů na domácích i zahraničních soutěžích. V tomto směru nezůstal pozadu ani první díl této encyklopedie. Mezinárodní vinařská organizace O.I.V. se sídlem v Paříži ji v roce 2006 v plejádě světové vinařské literatury zvolila za vítěze v kategorii „Monografie a zvlášť odborné a propagační dílo". 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Předmluva  

Cesta, kterou jsme nastoupili v roce 1997 s původní knihou Encyklopedie českého a moravského vína, pokračuje. Tehdejší vydání encyklopedie mapovalo především znovuoživení oboru v devadesátých letech 20. století. V prvním díle knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína z roku 2005 se zrcadlí rozvoj oboru a nové přístupy. Popisuje převážně pěstování révy vinné, její odrůdy a ukazuje bohatství i rozmanitost našich podoblastí. V něm jsme se snažili podtrhnout, že k dosažení nejvyšší jakosti vína nestačí jen kvalitní odrůda a příhodná viniční poloha, ale také náročnější způsoby ošetřování révy vinné vedoucí ke sklizni vyzrálých, zdravých hroznů. Na informace o původu vína, historii vinohradnictví a vinařství na našem území a podrobný přehled vývoje vinařského práva navazuje seznámení se zatřizováním vín či charakteristika našich vinařských oblastí. Knihu uzavírá zamyšlení nad pozitivními účinky konzumace hroznů a souvislostmi mezi odrůdami a znameními zvěrokruhu. Na stránkách druhého dílu vstupujeme do sklepů a sledujeme zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Popisujeme jak tradiční, tak nové postupy a snažíme se ukázat, že mnozí vinaři nastoupili nelehkou cestu k co nejvyšší kvalitě s důrazem na šetrný přístup k přírodě a na přirozený vývoj vín. Bohatství naší země, její pestrost, krajové zvláštnosti, i severnější položení našich vinic v rámci Evropy navíc dává našim vínům jedinečný charakter. Nepřehlédnutelná tradice oboru spolu s úsilím našich vinohradníků a vinařů umožňuje vytvářet lahodná vína vysoké kvality prospěšná lidskému zdraví, která jsou vhodná nejen ke každodennímu občerstvení, ale také k výjimečným příležitostem, navozují přátelskou atmosféru, uvolňují tělo a povznášejí duši. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Knihy
Země: Česká republika
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.