Blanc de Blancs 2018 extra brut Gala
Detailní popis produktu
Vynikající moravský sekt vyrobený klasickou šampaňskou metodou druhotného kvašení v láhvi. Jak název Bílé z bílých napovídá, jde o sekt z bílých hroznů, konkrétně odrůd Chardonnay (80 %) a Pinot Blanc (20 %).
Víno zrálo 24 měsíců na kvasnicích a dosáhlo kvality, se kterou se může hrdě postavit vedle vín z Champagne. Není se čemu divit, že získal s 94 body ze 100 ocenění Nejlepší sekt Česka v Průvodci nejlepší vína České republiky let 2021/2022.
Na nose můžete cítit svěží tóny ovoce, jako jsou pomeranče, zelené jablko, zralé citróny, ale také máslové pečivo. Na patře je víno opět svěží, kulaté, s kořenitým závěrem a intenzivním perlením. Podávejte vychlazené na 8–10 °C ve sklenici na šampaňské víno.
Ocenění:
- Nejlepší sekt Česka - 94 bodů - Průvodce nejlepší vína ČR 2021/2022
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Šumivé |
Odrůda: | Chardonnay, Rulandské bílé |
Cukr: | Extra Brut |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.75 |
Vinice: | Levá Bavorská |
Klasifikace: | Jakostní |
Sdružení: | Ekovín |
Ocenění: | Nejlepší vína ČR |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | SBB119 |
Zbytkový cukr: | 4.9 |
Kyselina: | 7.1 |
Technologie: | Blanc de blancs |
Vinařství: | Gala |
Párování: | sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Esence rodinného vinařství bytostně svázaného s pálavským regionem a s víny, která ho dalece přesahují a hrdě konkurují vínům z celé Evropy. „Půda je základ, přináší vitální keř, dokonalý hrozen a z něj pak kvalitní víno jako přírodní produkt“, říká Jaromír Gala. Zhmotněné umění vína, říkáme my.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
20 ha vinic
50 tisíc lahví ročně
2005 založeno
Jaromír Gala pochází z vinařské rodiny z Kobylí, svůj první keř ostříhal údajně už ve svých pěti letech nůžkami na drůbež a s vinohrady zůstal spjat až do dospělosti. Vystudoval střední vinařskou zemědělku, vinařství a vinohradnictví na lednické katedře Mendelovy univerzity a spolupracoval s Josefem Peřinou z vinařství Mikrosvín. S počátkem nového milénia se pak vrhnul do rozvoje vlastního vinařství.
Ve vinařství Gala zastávají názor, že čím chudší půdy, tím hodnotnější vína. A na svazích stolové hory u obcí Bavory a Perná jí mají požehnaně. Kombinace vápenitých jílů, hluboké černozemě a mělké, silně propustné rendziny vytváří pro zdejší vinice ideální podmínky, které jsou ještě podpořeny nízkou opěrnou konstrukcí. Na každém z 20 hektarů vinic se pěstuje až 9000 keřů a o každý jeden z nich pečují vinaři ručně. Ideální podmínky, náročná péče a ruční sklizeň hroznů dávají vzniknout vínům se skutečně jedinečným charakterem.






