Cuvée Tři 2020 NO Filter Plenér
Detailní popis produktu
Naturální cuvée Tři vzniklo ze dvou burgundských odrůd: Chardonnay a Pinot blanc, které fermentovaly a zrály ve třech různých nádobách. Část vína v dřevěném sudu ve tvaru vejde, další v nerezovém tanku a poslední v klasickém dubovém sudu. Až jejich smícháním vzniklo dokonale vyvážené cuvée.
V poslední fázi byla celá várka ještě rozdělena, jedna část se dočkala filtrování a ta druhá zůstala tak, jak byla. A tak vznikla edice NO Filter. Doporučujeme vyzkoušet také Cuvée Tři ve filtrované verzi a porovnat jejich chuť.
Má matně zlatavou barvu s bronzovým nádechem. Na nose ucítíte kvásek, máslové pečivo, kandované citrusy a jehličí. Na patře pak výraznější svěží citrusovou kyselinu a tóny bylinek a zeleného čaje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Chardonnay, Rulandské bílé |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 13 |
Ročník: | 2020 |
Objem: | 0.75 |
Vinice: | Klentnice, Pavlov |
Sdružení: | Mladí vinaři |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 1020 |
Technologie: | Nefiltrováno |
Vinařství: | Plenér |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Suchá, slaná a pravdivá. Tak svá vína charakterizují zakladatelé mladičkého vinařství Plenér, Dominika Černohorská a Ivo Marek. Na vápencových půdách tu od roku 2016 vznikají bílá cuvée podtrhující jedinečný charakter pálavského terroir.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
5 ha vinic
25 tisíc lahví ročně
2016 založeno
Příběh Vinařství Plenér se začal psát v roce 2016, kdy se vinařka Dominika Černohorská a ortodontista Ivo Marek rozhodli splnit si svůj sen. Na starých vinicích v Klentnici, Pavlově a Bavorech se začalo opět pěstovat víno a podpálavské vápencové svahy znovu ožily vůní dozrávajících hroznů.
Postupně začali na viničních tratích vysazovat i nové keře, a to s maximálním respektem k přírodě a jejím přirozeným koloběhům. A jak sami zakladatelé říkají, pěstování vlastních hroznů je počátkem cesty za zdravým a pravdivým vínem, které odráží svůj původ, péči vinařů a lásku k zemi.
Nedílnou součástí toho jsou i sklepní práce, ke kterým majitelé přistupují neméně odpovědně. Snahou je vytvářet víno, které bude vždy odrážet podmínky ročníku, lokalitu, ale i aktuální cítění vinaře. Díky tomu vznikají vskutku jiskrná vína, která podle majitelů ukazují svou krásu, ale neztrácí přitom duši.
Symbolem vinařství Plenér jsou bílá cuvée z odrůd typických pro zdejší region, jež vyzdvihují jedinečnost místa, ze kterého pochází. Vína jsou suchá a mají jen minimální zbytkový cukr. Etikety na vínech jsou originální tvorbou samotné Dominiky.