Tramín červený 2019, výběr z hroznů Vinařství Kamil Prokeš
Detailní popis produktu
Tramín červený 2019 z vinařství Kamil Prokeš je bílé víno kategorie výběr z hroznů, které pochází z hroznů s vysokou cukernatostí (minimálně 24 °NM). Tato kategorie zaručuje vínu plnost, bohatost a harmonii chutí, často doprovázenou vyšším zbytkovým cukrem, díky němuž působí víno jemně polosuchým až polosladkým dojmem.
Vinařství Kamil Prokeš se sídlem ve Velkých Němčicích je známé svým precizním přístupem, respektem k terroiru a důrazem na přirozený charakter vína. Tento Tramín červený je krásným příkladem jejich filozofie, elegantní, aromatický a dokonale vyvážený.
Víno osloví svou intenzivní vůní, plnou chutí a dlouhým závěrem, díky čemuž se skvěle hodí k pokrmům s jemnou kořenitostí, paštikám či dezertům na bázi ovoce.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Vína a mošty |
|---|---|
| EAN: | 8594158296405 |
| Druh: | Tiché |
| Odrůda: | Tramín červený |
| Cukr: | Polosladké |
| Země: | Česká republika |
| Oblast: | Morava |
| Podoblast: | Velkopavlovická |
| Barva: | Bílé |
| Obsah alkoholu: | 11.5 |
| Ročník: | 2019 |
| Objem: | 0.75 |
| Obec: | Velké Němčice |
| Vinice: | Punty |
| Klasifikace: | Výběr z hroznů |
| Sdružení: | Mladí vinaři |
| Uzávěr: | Korek |
| Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
| Šarže: | L9007 |
| Zbytkový cukr: | 27 |
| Kyselina: | 5.4 |
| Vinařství: | Kamil Prokeš |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Na stejné rovnoběžce jako vznikají vína v Champagne a Alsasku, dozrávají i vína malého českého vinařství Prokeš z Velkých Němčic. Hrozny z vyhlášené viniční trati Punty se pod rukama rodiny Prokešů proměňují v čistá odrůdová tichá vína i ve vína šumivá, vyráběná tradiční metodou kvašením v láhvi.

Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
5 ha vinic
50 tisíc lahví ročně
2015 založeno
Ačkoli bylo vinařství oficiálně založeno až v roce 2015, jeho kořeny sahají do 19. století. Zakladatel rodové vinařské tradice Bartoloměj Stávek tehdy přišel do moravských Němčiček a na vyhlášené viniční trati Punty položil základy dnešního malého, avšak významného českého vinařství.
Dnes tu vznikají lahodná a jen minimálně sířená červená, bílá i šumivá vína, která se vyrábí tradiční technologií kvašením přímo v lahvi. Hrozny dozrávají na slunných jihozápadních svazích poblíž Velkých Němčic, a to na stejné rovnoběžce, jako vína z Champagne či Alsaska. Ve vinařství Prokeš jsou přesvědčeni, že právě proto se tolik daří jejich burgundských odrůdám Chardonnay a Rulandskému modrému, která jsou pro výrobu pravého šampaňského typická. Z tichých vín doporučujeme Rulandské bílé i šedé, která můžete ochutnat i v kvalitě výběru z hroznů či cibéb. A opomenout nelze ani aromatický Tramín, který je pro oblast Hustopečska tolik typický.
Kromě vína si od Prokešů pochutnáte i na lahodném oleji ze semen vinné révy, kterým rázem ozvláštníte každý pokrm, který k vínu servírujete.