Tramín červený 2019, výběr z hroznů Víno Marcinčák

Přírodní
Značka: Marcinčák
300 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Polosuchý bio Tramín z více jak 60 let starého vinohradu. Jedinečná příležitost ochutnat pálavské terroir s francouzským šarmem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tramín z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák je charakteristický žlutou zářivou barvou, vůní rozkvetlých květů růží, fialek a akácií. V chuti je plný, extraktivní s dochutí zralého topického ovoce a lučního medu.

Hrozny z vinařské obce Novosedly, z viniční trati Kamenný vrch, z vinohradu starého více jak 60 let. Staré vinohrady díky kořenům révy pronikají hluboko do podloží a vína z takovýchto vzácných poloh vám nabídnou možnost opravdu poznat jedinečnost dané vinice.

Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel.

Ocenění:

  • Absolutní šampion soutěže BIO víno roku 2022

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Tramín červený
Cukr: Polosuché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 14
Ročník: 2019
Objem: 0.75
Obec: Novosedly
Vinice: Novosedly
Klasifikace: Výběr z hroznů
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Nad 30/10 cm
Šarže: TCKV1907
Zbytkový cukr: 6.8
Kyselina: 6.5
Vinařství: Marcinčák
Párování: sýry, dubliner
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.