Tramín červený 2019, výběr z hroznů Víno Marcinčák
Detailní popis produktu
Tramín z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák je charakteristický žlutou zářivou barvou, vůní rozkvetlých květů růží, fialek a akácií. V chuti je plný, extraktivní s dochutí zralého topického ovoce a lučního medu.
Hrozny z vinařské obce Novosedly, z viniční trati Kamenný vrch, z vinohradu starého více jak 60 let. Staré vinohrady díky kořenům révy pronikají hluboko do podloží a vína z takovýchto vzácných poloh vám nabídnou možnost opravdu poznat jedinečnost dané vinice.
Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel.
Ocenění:
- Absolutní šampion soutěže BIO víno roku 2022
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Tramín červený |
Cukr: | Polosuché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 14 |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Novosedly |
Vinice: | Novosedly |
Klasifikace: | Výběr z hroznů |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Šarže: | TCKV1907 |
Zbytkový cukr: | 6.8 |
Kyselina: | 6.5 |
Vinařství: | Marcinčák |
Párování: | sýry, dubliner |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
122 ha vinic
180 tisíc lahví ročně
1998 založeno
Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.
Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.
Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.
Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.
Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.
„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák
Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.