Merlot - Frankovka 2011, magnum Vinařství Gala

Přírodní Velká lahev Doprodej
1 400 Kč
Skladem (5 ks)
Možnosti doručení
Toto víno má tmavě rubínovou barvu s lehkým cihlovým okrajem, který prozrazuje krásné zrání vína. Vůně je plná a jemně nazrálá, připomíná sušené švestky, višně, čokoládu a vanilku. V chuti je víno hladké a elegantní, s měkkými tříslovinami a ovocným charakterem, který přechází do lehce kořenitého a čokoládového závěru. Působí vyváženě a noblesně, ideální ke grilovanému masu nebo vyzrálému sýru.

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Frankovka, Merlot
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Červené
Ročník: 2011
Objem: 1.5
Obec: Bavory
Sdružení: Ekovín
Uzávěr: Korek
Vinařství: Gala

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Esence rodinného vinařství bytostně svázaného s pálavským regionem a s víny, která ho dalece přesahují a hrdě konkurují vínům z celé Evropy. „Půda je základ, přináší vitální keř, dokonalý hrozen a z něj pak kvalitní víno jako přírodní produkt“, říká Jaromír Gala. Zhmotněné umění vína, říkáme my.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

20 ha vinic

50 tisíc lahví ročně

2005 založeno

Jaromír Gala pochází z vinařské rodiny z Kobylí, svůj první keř ostříhal údajně už ve svých pěti letech nůžkami na drůbež a s vinohrady zůstal spjat až do dospělosti. Vystudoval střední vinařskou zemědělku, vinařství a vinohradnictví na lednické katedře Mendelovy univerzity a spolupracoval s Josefem Peřinou z vinařství Mikrosvín. S počátkem nového milénia se pak vrhnul do rozvoje vlastního vinařství.

Ve vinařství Gala zastávají názor, že čím chudší půdy, tím hodnotnější vína. A na svazích stolové hory u obcí Bavory a Perná jí mají požehnaně. Kombinace vápenitých jílů, hluboké černozemě a mělké, silně propustné rendziny vytváří pro zdejší vinice ideální podmínky, které jsou ještě podpořeny nízkou opěrnou konstrukcí. Na každém z 20 hektarů vinic se pěstuje až 9000 keřů a o každý jeden z nich pečují vinaři ručně. Ideální podmínky, náročná péče a ruční sklizeň hroznů dávají vzniknout vínům se skutečně jedinečným charakterem.