Chardonnay 2019 Vinařství Charvát

Přírodní
Značka: Charvát
380 Kč
Skladem (59 ks)
Můžeme doručit do:
31.1.2023
Možnosti doručení
Bezzásahové Chardonnay v té nejčistší podobě. Naturální víno, na kterém to nepoznáte. Žádná divočina, naopak, krásně strukturované, vhodné i k archivaci.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Podobně jako Pinot Blanc leželo toto Chardonnay v dubových sudech a za občasného promíchávání kalů (v prvních čtyřech měsících) bylo bez jakýchkoliv zásahů přímo ze sudu po více než dvaceti měsících nalahvováno. Díky výrazné kyselině a vyššímu alkoholu má potenciál k delší archivaci.

Stejně jako další vína z nabídky vinařství Charvát ideální víno pro ty, kteří chtějí naturální víno, ale zároveň se vyhýbají experimentům.

Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay, tak i o vínech, která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína, naleznete ZDE.

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vinařství: Charvát
Odrůda: Chardonnay
Zbytkový cukr: 2
Barva: Bílé
Druh: Tiché
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Obsah alkoholu: 13
Kyselina: 5.8
Ročník: 2019
Objem: 0.75
Klasifikace: Zemské
Cukr: Suché
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: NAD 30/10 cm
Obec: Klobouky
Šarže: 44914
Vinice: Pod Plunary
Země: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Malé vinařství z Klobouk, s vlastními 1,5 ha vinic ve stáří 45 – 65 let. Minimální zásahy, spontánní kvašení, bez filtrace – na trh se tak ročně dostane maximálně 8 tisíc lahví těchto autentických vín. CH. Charvát. Stanislav Charvát.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Velkopavlovická

2 ha vinic

8 tisíc lahví ročně

V kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa v obci Klobouky se na jihozápadních svazích “U Větřáku” a “Pod Plunary” rozprostírají dva hektary více než padesátiletých vinic. Nachází se v nadmořské výšce 270 – 300 metrů, což zdejším vínům dodává vyšší obsah kyselin, a tím i větší potenciál k delšímu ležení na lahvi.

A právě toho využívá Stanislav Charvát ve svém malém rodinném vinařství. Když mluví o pravdivosti a přirozenosti svých vín, znamená to, že plně respektují charakter zdejšího terroir a do procesu zrání vinař prakticky nezasahuje.

Při obdělávání vinic klade velký důraz na ekologii a používá pouze přípravky, které jsou šetrné k přírodě. Hrozny sklízí ručně do malých přepravních boxů. Vína kvasí spontánně, bez přidaných  kvasinek a jsou tvořena bez jakýchkoliv aditiv pouze s minimálním obsahem síry. Fermentace a následné ležení probíhá v dubových nebo akátových sudech a u části bílých vín v nerezových tancích. Vína nejsou čiřena a pouze malá část je v některých ročnících před lahvováním hrubě filtrována.

Obecně v nabídce vinařství Charvát najdete vína suchá, minimálně sířená a bez zbytkových cukrů. Pokud hledáte čisté, bezzásahové víno, a zároveň nechcete zkoušet divoké experimenty, našli jste svého vinaře. Bez velkých slov a velkých gest, ze starých keřů dokáže Staňa Charvát vyrobit víno, které je moderní a tradiční zároveň. Umění vína v praxi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.