Charmat

Technologie Charmat neboli Charmatova metoda je rozšířenější a jednodušší ze dvou základních postupů při výrobě šumivého vína. Na rozdíl od tradiční šampaňské metody je rychlejší a druhotné kvašení, během kterého se víno mění v šumivé, probíhá v tlakové nádobě – ocelovém tanku – namísto lahví. Teprve hotové sekty a další šumivá vína se stáčejí do lahví, které jdou na prodej. Výroba trvá jen několik týdnů a umožňuje mnohonásobně vyšší produkci. Metoda se využívá například pro vína Prosecco či Lambrusco.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem