Charmat

Technologie Charmat neboli Charmatova metoda je rozšířenější a jednodušší ze dvou základních postupů při výrobě šumivého vína. Na rozdíl od tradiční šampaňské metody je rychlejší a druhotné kvašení, během kterého se víno mění v šumivé, probíhá v tlakové nádobě – ocelovém tanku – namísto lahví. Teprve hotové sekty a další šumivá vína se stáčejí do lahví, které jdou na prodej. Výroba trvá jen několik týdnů a umožňuje mnohonásobně vyšší produkci. Metoda se využívá například pro vína Prosecco či Lambrusco.

Řazení produktů

346 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
ZK rulandske sede 2023 eshop
Ocenění
01007043
SZ 2024 01007052
Balaz Hibernal polosuchý 01015131
ZS sauvignon 2023 eshop
280 Kč / ks
01007040
Neuburské 2023, Víno Šílová
Ocenění
280 Kč / ks
01007039

Ovládací prvky výpisu

346 položek celkem