Pinot Gris 2018, pozdní sběr Víno Marcinčák
Související produkty
Detailní popis produktu
Oranžový Pinot gris je charakteristický temně žlutou barvou a ovocným buketem zralého ovoce - kdoulí, žlutého melounu a broskví. V chuti je mohutné, tělnaté s výraznou typickou dochutí (chlebovinou) a mimořádnou mineralitou.
Vína z rodinného vinařství Víno Marcinčák jsou jedinečným odrazem terroir (podloží, podnebí, odrůdy..) Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont zdejších viničních tratí. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Dobrého Pole.
Doporučujeme podávat k pokrmům z drůbeže a bílého masa. Ideální teplota podávání je 9 - 11 °C.
Všichni vinaři zastoupení na Umění vína přistupují k vinicím a práci na nich velmi zodpovědně a jako daru, který chtějí předat většinou svým dětem v ještě lepším stavu než sami dostali. Ne všichni však podstupují i administrativní procesy spojené s bio certifikací.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vinařství: | Marcinčák |
Odrůda: | Rulandské šedé |
Zbytkový cukr: | 15.7 |
Barva: | Oranžové |
Druh: | Tiché |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Kyselina: | 6.5 |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Cukr: | Polosladké |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | NAD 30/10 cm |
Obec: | Novosedly |
Šarže: | PG01810P |
Vinice: | Daniel |
Země: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
122 ha vinic
180 tisíc lahví ročně
1998 založeno
Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.
Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.
Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.
Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.
Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.
„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák
Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.









