Ryzlink vlašský 2018, ledové Víno Marcinčák
Související produkty
Detailní popis produktu
Stejně jako všechna vína vinařství Marcinčák je toto ledové víno v bio kvalitě.
Důležité je podávat ho pro dokonalé vychutnání při teplotě 8 - 10 °C. Ochutnejte ho samostatně jako netradiční závěr menu či ve společnosti čokoládových dezertů. Zkuste bílou čokoládu ve spojení konkrétně s tímto vínem. Pro ty, co dezertům nefandí, doporučujeme snoubit klasicky se sýry s modrou plísní.
Víno je v dokonalé kondici k okamžité spotřebě, ale stejně tak ho můžete archivovat po dobu minimálně 10-15 let. To z něj činí dokonalý dárek k různým výročím. Pokud ho obdarovaný neochutná okamžitě, může za 5,10,15 let na tímto malým pokladem v láhvi spolu s vámi znovu zavzpomínat na šťastné okamžiky.
Ocenění:
- Nejlepší vína ČR 2021-2022 97 bodů
- Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023
- Grand Prix Austerlitz 2022 89 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vinařství: | Marcinčák |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Zbytkový cukr: | 239 |
Barva: | Bílé |
Druh: | Tiché |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Obsah alkoholu: | 7.5 |
Kyselina: | 7.1 |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.375 |
Klasifikace: | Ledové |
Cukr: | Sladké |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | NAD 30/10 cm |
Obec: | Novosedly |
Ocenění: | Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation, Grand Prix Austerlitz |
Šarže: | RVLED1839 |
Vinice: | U Božích Muk |
Země: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
122 ha vinic
180 tisíc lahví ročně
1998 založeno
Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.
Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.
Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.
Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.
Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.
„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák
Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.









