Ryzlink vlašský 2018, ledové Víno Marcinčák

Přírodní Ocenění
Značka: Marcinčák
750 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Bio Ryzlink vlašský - ledové víno. Vinařská specialita, malé umělecké dílo přírody a vinaře. Harmonie chuti, la dolce vita v láhvi. Ledový Ryzlink vlašský od rodinného vinařství Víno Marcinčák je mohutné, plné a elegantní víno. Aroma kandovaných meruňek a kdoulí vás okouzlí. Víno je sametové chuti, s lahodnými podtóny lipového medu a kandovaného ovoce a s decentní kyselinkou. Rafinované snoubení medové sladosti a vyvážené kyselinky je okouzlující.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Stejně jako všechna vína vinařství Marcinčák je toto ledové víno v bio kvalitě.

Důležité je podávat ho pro dokonalé vychutnání při teplotě 8 - 10 °C. Ochutnejte ho samostatně jako netradiční závěr menu či ve společnosti čokoládových dezertů. Zkuste bílou čokoládu ve spojení konkrétně s tímto vínem. Pro ty, co dezertům nefandí, doporučujeme snoubit klasicky se sýry s modrou plísní.

Víno je v dokonalé kondici k okamžité spotřebě, ale stejně tak ho můžete archivovat po dobu minimálně 10-15 let. To z něj činí dokonalý dárek k různým výročím. Pokud ho obdarovaný neochutná okamžitě, může za 5,10,15 let na tímto malým pokladem v láhvi spolu s vámi znovu zavzpomínat na šťastné okamžiky.

Ocenění:

  • Nejlepší vína ČR 2021-2022 97 bodů
  • Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023
  • Grand Prix Austerlitz 2022 89 bodů

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Ryzlink vlašský
Cukr: Sladké
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 7.5
Ročník: 2018
Objem: 0.375
Obec: Novosedly
Vinice: U Božích Muk
Klasifikace: Ledové
Ocenění: Grand Prix Austerlitz, Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Nad 30/10 cm
Šarže: RVLED1839
Zbytkový cukr: 239
Kyselina: 7.1
Vinařství: Marcinčák
Párování: dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, bílá čokoláda, ovčí sýry, niva, dubliner, salašnický
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.