Sauvignon 2022, pozdní sběr Kolby

Poslední kusy
Značka: Kolby
195 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Sauvignon, který láká světlou barvou se zelenými odlesky. Výrazná vůně s tóny angreštového listu a černého rybízu a příjemná, svěží a suchá chuť. Víno, které vás zaujme svou charakteristickou harmonií.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ocenění:

  • Valtické vinné trhy 2023 - zlatá medaile

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Sauvignon
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 13
Ročník: 2022
Objem: 0.75
Klasifikace: Pozdní sběr
Ocenění: Valtické vinné trhy
Uzávěr: Šroubový uzávěr
Rozměr v cm: Do 30/10 cm
Šarže: 606
Vinařství: Kolby
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
kolby

Vinařství Kolby založil v roce 1997 Oldřich Drápal. Dnes je vinařství vlastněno skupinou J&T a nese název podle okolního svahu Kolby, který leží nedaleko vinařství a nachází se na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Písemné záznamy dokládají pěstování vinné révy na kopci Kolby již za vlády krále Přemysla Otakara II., a některé nálezy naznačují, že réva zde mohla růst již ve 2. století. Hlinité spraše s vysokou výhřevností a unikátní mikroklima vytvářejí charakteristický stepní terroir, který se jedinečně odráží v chutích a vůních všech vín, která zde vznikají. Vinařství se rozprostírá na téměř 40 hektarech a je domovem devíti bílých a třech modrých odrůd.

15002156 (54)

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

40 ha vinic

70 tisíc lahví ročně

1997 založeno

Mezi vlajkové lodě vinařství patří odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, a z burgundských odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, s maximálním důrazem na šetrný postup. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je věnována péče jejich zdraví a výživě.

Při výrobě vín se vinařství Kolby zaměřuje na spojení moderních metod s tradičními postupy. Ruční sběr, šetrné lisování a filtrace, macerace na slupkách, řízená fermentace a zrání na jemných kalech jsou používány k dosažení optimálních výsledků.

Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, přičemž červená vína zrají v dubových sudech umístěných ve sklepích pocházejících ze 17. století

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.