Vína k Adobo

Adobo je na Filipínáchnejblíže k národnímu jídlu, které se skládá z opečených a opečených kousků masa, mořských plodů, ovoce nebo zeleniny smíchaných s bílým octem nebo sójovou omáčkou (nebo obojím), bobkovým listem, česnekem, solí, cukrem, olejem a černým pepřem. Kombinace těchto ingrediencí se nechá dusit na mírném ohni a výsledkem jsou šťavnaté, šťavnaté a křehké suroviny zalité hustou, sytou a pikantní omáčkou. Název Adobo pochází ze španělského slova adobar, což znamená marináda nebo nakládaná omáčka. V angličtině se slovo adobo překládá jako "dušený v octě". Vzhledem k rostoucí oblibě není divu, že existuje řada variant tohoto pokrmu, takže adobo lze připravit v ostré, jemné, omáčkové nebo suché verzi. Přidávat se mohou i další ingredience, například cibule, zázvor, citronová tráva, chilli papričky a kokosové mléko. Mezi nejoblíbenější pokrmy adobo patří místní oblíbené pokrmy, jako je kuřecí, hovězí nebo vepřové adobo, bílé adobo, křupavé adobo, adobo z chobotnic a adobo z vodního špenátu. Pokrm se tradičně podává s bílou rýží, která je ideální přílohou, jež absorbuje pikantní omáčku.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem