Vína k bagelům

Bagely jsou kultovním newyorským jídlem: vařené a poté ručně pečené kulaté "rohlíky" s otvorem uprostřed. Je to malý a hutný chléb se sladovou chutí a tmavým, lesklým a křupavým povrchem, který by měl při kousnutí křupat. Původně je do Spojených států přivezli židovští přistěhovalci z východní Evropy. Existuje teorie, že bagely byly v židovské komunitě oblíbené proto, že těsto musí před pečením dvanáct hodin odpočívat, takže pro Židy bylo výhodné nechat ho kynout během šabatu, kdy je práce zakázána. Newyorčané tvrdí, že jejich bagely jsou nejlepší díky měkkosti vody, protože v ní je nízký obsah vápníku a hořčíku, které by v kombinaci s lepkem mohly těsto zpevnit. V minulosti se bagely vyráběly ve čtyřech původních variantách: obyčejné, makové, slané nebo sezamové, ale dnes se připravují s česnekem, cibulí, skořicí a rozinkami, nejlépe si je vychutnáte čerstvě vytažené z trouby a spojené s máslem, šalotkou, loxem a smetanovým sýrem.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem