Vína k Bangers & Mash

Bangers and mash, oblíbené jídlo k obědu nebo večeři v mnoha anglických hospodách a zároveň syté domácí jídlo, se skládá z velkých vepřových nebo hovězích klobás naplněných pikantní šťávou, podávaných na máslové bramborové kaši a doplněných hořkosladkou cibulovou omáčkou zlatohnědé barvy. Klobásy se začaly nazývat bangers těsně po první světové válce, a to kvůli tomu, že se do nich přidávala voda, aby se maso roztáhlo a smažené klobásy hlasitě praskaly. Doporučuje se používat klobásy od řezníků, kteří používají přírodní střívka a směs vepřového masa a jen tolik tuku, aby se zachovala aromatická šťáva.Aromatické vepřové klobásky s nádechem muškátového oříšku a šalvěje jsou cumberlandskou specialitou, zatímco yorkshirské a lancashirské verze jsou založeny na hovězím mase. Brambory by neměly být pyré, ale měly by se ručně rozmělnit šťouchadlem na brambory, přičemž máslo a mléko se přidávají během procesu mačkání. Rychlé, levné, syté a snadno připravitelné brambory bangers and mash zůstávají základem anglické kuchyně, zejména pokud jsou doplněny hustou a bohatou omáčkou. Nevíte-li s jakými víny párovat bangers and mash - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem