Vína k Bánh Cuốn
Bánh cuốn je oblíbené vietnamské pouliční jídlo, které se skládá z vařených rýžových závitků plněných vepřovým masem (banh cuon nhan thit), houbami (banh cuon than tri) nebo obojím (banh cuon Ha Noi). Pokrm se obvykle podává se smaženým šalotkovým dipem, sladkokyselou rybí omáčkou (nuoc mam chua ngot), různými čerstvými bylinkami a limetkovou omáčkou. Příprava těchto dušených závitků, které by měly být vždy extrémně tenké a průsvitné, vyžaduje zvláštní zručnost. Bánh cuốn se ve Vietnamu obvykle konzumuje k snídani, podobná verze pokrmu se vyskytuje také v thajské kuchyni, kde je známá pod názvem khao phan. Nevíte-li s jakými víny párovat bánh cuốn - nevadí, připravili jsme je pro vás...
Řazení produktů
360 položek celkem