Vína k Baozi knedlíčkům
Baozi - nebo také bao - je jedno z nejoblíbenějších čínských snídaňových jídel a každodenní svačina.Jedná se o dušenou housku, která se vyrábí z takzvaného chleba mantou a plní se nejrůznějšími náplněmi, od slaných po sladké, ale obvykle obsahuje různé druhy masa, mořské plody nebo zeleninu. Nejoblíbenějšími druhy jsou char siu bao plněné grilovaným vepřovým masem po kantonském způsobu, menší baozi plněné mletým masem po šanghajském způsobu zvané xiao long bao nebo shengjian mantou a šťavnaté tangbao nebo guantang bau, velké buchty bao plněné polévkou z vepřového nebo krabího vývaru. Ty se obvykle podávají v samostatném košíku na vaření v páře, přičemž se polévka pije brčkem, zatímco zbytek housky se jí později. Chuťově výrazné buchty baozi byly původně známé jako rolnické jídlo, ale díky špičkovým restauracím, které vdechly této základní čínské pochoutce dělnické třídy nový život, zažívá kdysi skromná dušená buchta konečně svou renesanci. V Číně je však stále najdete prakticky na každém rohu, čerstvě připravené na místě pomocí bambusových napařovacích košů, a prodávají je četní pouliční prodejci.