Vína k barbecue žebírkům

Původně americký vynález, šťavnatá a uzená žebra na grilu, se stala jedním z nejznámějších pokrmů na světě. Pokrm se obvykle připravuje z vepřových žeber, nejčastěji z hřbetu nebo z křehčích a libovějších žeber baby back. Vepřové maso je pro tento pokrm jasnou volbou, protože bývá šťavnatější u kosti a po grilování se z něj maso hned oddělí. Jedná se o jeden z grilovaných pokrmů, který se opírá o americký styl grilování, při němž se maso připravuje dlouho, pomalu a při nízké teplotě. Aby žebra získala výraznou chuť a strukturu, jsou před grilováním vždy upravena. Mezi dva nejběžnější způsoby patří marinování a potírání nasucho. K marinování se obvykle používá sójová nebo worchesterová omáčka, různé druhy koření, kečup a příležitostně i whisky nebo med. Jak už název napovídá, suché potírání se obvykle provádí pomocí práškového koření, jako je uzená paprika, česnek, středomořské nebo orientální koření, cukr a hořčice. Během grilování se žebírka opakovaně polévají pikantní barbecue omáčkou, která nakonec žebírkům dodá šťavnatou, lepkavou a mírně pikantní vnější vrstvu. Žebra jsou typickou součástí klasického amerického grilování, ale najdete je v restauracích po celém světě a běžně se připravují i doma.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem