Vína k bílému jarnímu lanýži
Bianchetto, známý také jako Tuber borchii nebo bílý jarní lanýž, je italský lanýž rozšířený po celém poloostrově, od písčitých až po vápencové a jílovité půdy. Zevnějškem je velmi podobný lanýži Tartufo bianco d'Alba, ale naštěstí nedozrávají ve stejnou dobu - tento se sklízí od ledna do konce dubna. Bianchetto má hladký a světle bílý povrch, zatímco vnitřek je červenohnědý s hrubými, širokými a rozvětvenými žilkami, které jsou bělavé, ale časem zhnědnou. Vůně je intenzivní (ale ne tak intenzivní jako u pravého bílého lanýže) a připomíná česnek, zatímco chuť není nijak zvlášť příjemná. Při tepelné úpravě se může stát, že se Bianchetto stane nestravitelným. Cena tohoto lanýže je nižší než cena proslulých bílých lanýžů a ceněných černých lanýžů. Doporučuje se používat do salátů nebo domácích vývarů.