Vína k bílým lanýžům San Miniato
Kopce San Miniato jsou jednou z nejúspěšnějších evropských oblastí pro pěstování bílých lanýžů Tuber Magnatum Pico, místně známých také jako cibo da re, což znamená královské jídlo. Tartufo di San Miniato má lesklou vnější vrstvu a dužinu, jejíž barva se pohybuje od kaštanově hnědé po oříškovou. Jeho rozměry mohou být různé - v současnosti největší bílý lanýž na světě, vážící 2 520 kg, byl objeven v San Miniatu v roce 1954. Díky své silné vůni a příjemné chuti připomínající fermentovaný sýr je bílý lanýž ze San Miniata hvězdou toskánského podzimu. Sklizeň, která probíhá mezi zářím a prosincem, je regulována přísnou politikou a regionálním zákonem, který jasně stanoví podmínky sklizně i prodeje. Lovci lanýžů musí mít vycvičeného psa a speciální nástroj zvaný vanghetto, který se používá k vykopávání lanýžů. Vařením se zničí velká část jejich charakteristické chuti a vůně, proto se doporučuje vychutnat si tyto lanýže v syrové podobě. Jedním z nejoblíbenějších místních pokrmů je tagliolino al tartufo bianco delle colline Sanminiatesi, který se skládá z ručně vyráběných těstovin z tvrdé pšenice ochucených máslem a čerstvě nastrouhanými bílými lanýži.