Vína k blinům
Tyto tradiční ruské palačinky se připravují z mouky, vajec, mléka, droždí a špetky soli. Od ostatních palačinek se liší právě přidáním droždí, protože podobné ekvivalenty většinou žádné kvásek nepřidávají. Těsto se nalije na rozpálenou pánev, vytvaruje se do kruhu a smaží se několik minut z obou stran. Tradice přípravy tohoto tradičního ruského pokrmu pochází z dávných dob: jednalo se o obřadní jídlo, které se podávalo během pohanského svátku zvaného Maslenica - týdenní slavnosti oslavující konec zimy a oslavu jara. Svým tvarem a barvou symbolizovaly bliny dlouho očekávané Slunce. Bliny se však nekonzumují výhradně během svátku Maslenica, protože se staly jedním z nejoblíbenějších pokrmů v Rusku a běžně se konzumují i po celém světě. Bliny jsou velmi univerzální a mohou se podávat se sladkou nebo slanou náplní. Mezi nejoblíbenější ruské patří různé džemy, kondenzované mléko, zatímco nejznámější slaná verze je doplněna rybími jikrami nebo kaviárem.