Vína k BLT sendviči
Křupavá, křupavá a ještě jednou křupavá slanina, čerstvá, lehce nakyslá rajčata, vychlazený salát, majonéza a toast - při přípravě sendviče BLT se lze jen těžko vymlouvat na chyby, pokud vůbec. Podle kulinářské kritičky Mimi Sheratonové však existují přísná pravidla týkající se ingrediencí: slanina musí být horká, čerstvě osmažená a extrémně křupavá, rajčata musí být zralá a nakrájená na tenké plátky, salát musí mít říz a chuť, takže ledový salát je zakázaný, a chléb by měl být opečený dozlatova. Původ BLT je těžké určit, ale někteří tvrdí, že se vyvinul ze sendvičů se slaninou, které se původně připravovaly na anglickém venkově od viktoriánské doby. Sendvič BLT se poprvé objevil v britských kuchařkách koncem 20. let 20. století a jeho popularita v Americe vzrostla po druhé světové válce díky těmto důležitým faktorům: salát a rajčata se staly dostupnými v supermarketech a ženy, které byly obvykle ženami v domácnosti, začaly pracovat mimo domov v mnohem větším počtu než před válkou. Dnes je tento sendvič tak oblíbený, že má dokonce svůj vlastní měsíc, který se slaví v dubnu a jmenuje se National BLT Month.