Vína k Bratwurstu

To, co bylo kdysi prostředkem k přežití v chladných zimních měsících a technikou, jak neplýtvat zbytky masa, je dnes pochoutkou konzumovanou po celém Německu i v zahraničí. Slovo Bratwurst pochází ze dvou slov, ze starohornoněmeckého slova brat, které znamená maso bez odpadu, a wurst, což znamená klobása. Bratwurst má původ u Keltů, ale Frankové jej dále rozvinuli. Jeho vznik se datuje do roku 1300 v oblasti, která se později stala východním Německem. Bratwurst se obvykle konzumuje ke snídani, a to díky tradici zemědělců, kteří klobásy připravovali ráno a jedli je do poledne, protože jinak by se zkazily. Technicky vzato musí být klobása vyrobena z vepřového, telecího nebo hovězího masa, ale v celém Německu existuje více než 40 druhů klobás. Nejstarší recept na klobásu objevil v roce 2000 historik Heinrich Höllerlhas. V tomtéž receptu na durynskou klobásu (jednu z nejznámějších odrůd) se uvádí, že výrobci museli při výrobě používat jen to nejčistší, nezkažené maso. Dnes se v Německu bratwursty běžně podávají s kysaným zelím, bramborovým salátem, křenem nebo hořčicí, ale klobásy jsou oblíbené i ve Spojených státech, zejména ve Wisconsinu, kde se běžně objevují při letních vařeních a grilování. Nevíte-li s jakými víny párovat Bratwurst - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem