Vína k Brownies
Oblíbené brownies, které jsou lahodně žvýkací, hutné a kašovité a mají bohatou čokoládovou chuť, jsou jedním z nejoblíbenějších amerických dezertů. Někteří tvrdí, že Bertha Palmerová, manželka majitele hotelu Palmer House, požádala šéfkuchaře, aby vymyslel nový čokoládový dezert, který by se podával na kolumbijské výstavě v roce 1893. Jiní tvrdí, že to byla nehoda, když knihovnice Brownie Schrumpfová vyloučila z čokoládového dortu prášek do pečiva a zůstala jí tlustá černá tyčinka. Ať už je původ jakýkoli, ve skutečnosti brownies zpopularizovaly instantní krabicové směsi z 50. let 20. století, které vyráběly dvě značky - Duncan Hines a Betty Crocker. Nejlepší brownies samozřejmě nejsou ty z krabice. Někdo je má raději nedopečené, vlhké a uvnitř kašovité, zatímco někdo je má rád dobře propečené, až získají houbovitou strukturu. Čokoláda používaná na brownies musí být kvalitní, hořká a hořkosladká. V současné době existuje řada druhů brownies s přídavkem vlašských ořechů, pekanových ořechů, čokoládových lupínků nebo dokonce chilli. O brownies se říká, že jsou přenosné, snadno se připravují a zasytí, a že nejlépe chutnají, když se k nim podává sklenice studeného mléka.