Vína k Burattě di Andria
Burrata di Andria se vyrábí z kravského mléka, zejména z mozzarelly a smetany, a je lidově nazývána "královnou sýrů". Pochází z Apulie, konkrétně z města Andria, a přestože se vyrábí teprve od padesátých let 20. století, stala se i přes svou poměrně krátkou historii již italskou klasikou. Vnější obal tohoto čerstvého sýra tvoří pevná mozzarella, zatímco uvnitř se nachází mozzarella a smetana, což této mistrovsky vytvořené pochoutce dodává neobvyklou, měkkou strukturu. Burrata má jemnou a zároveň bohatou chuť čerstvého mléka a nejčastěji se podává ochucená pouze solí, pepřem a pokapaná extra panenským olivovým olejem, ale skvěle se hodí také k bruschettě doplněné prosciuttem, fíky, rajčaty a různou čerstvou zeleninou.
Řazení produktů
360 položek celkem