Vína k candátovi

Candát je fascinující ryba, která může dorůst až 1 metru a vážit až 7 kilogramů, ale obvykle bývá menší, kolem 50 cm. Oproti jiným rybám v této rodině má candát značný velikostní rozdíl. Jeho tělo je protáhlé, šedozelené, a z boků lehce zploštělé, s dvěma nápadnými hřbetními ploutvemi. Na těle se také nacházejí výrazné tmavé skvrny. Své poměrně drobné tlamě umožňuje candátovi lovit převážně menší ryby. Candát je velmi oblíbený v Rakousku a Maďarsku, kde se zpracovává do různých receptů, podobně jako štika. Ryby jsou k dostání buď celé nebo filetované, čerstvé nebo mražené. Jeho bílé, libové a pevné maso, s obsahem tuku asi 1 g na 100 g masa, se snadno filetuje a vykosťuje. Po šetrném rozmražení má srovnatelnou kvalitu s čerstvým masem. Větší ryby se často používají k nadívání, nebo se mohou vařit, dusit na víně, smažit v trojobalu nebo v ochuceném těstíčku, péct (např. v solné krustě či na másle) nebo grilovat. Maso je také vhodné pro přípravu rybích nádivek

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem