Vína k Chashu

Chashu je pomalu dušený vepřový bůček, základní japonské jídlo s tradiční chutí sójové omáčky a saké. Pokrm lze připravit z plochého vepřového bůčku, ale kousky lze také srolovat a vytvořit tak složitější verzi, která se uvaří rovnoměrněji. Připravený vepřový bůček se zalije voňavou směsí sójové omáčky, mirinu, saké a cukru. Tekutina se navíc ochutí nakrájeným zázvorem a šalvějí a maso se dusí na mírném ohni několik hodin, dokud nenasákne všechny navrstvené chutě a nepromění tlustý vepřový bůček v neuvěřitelně měkký, jemný a šťavnatý kus masa. Pokud se na mase ponechá kůže, během dušení zkaramelizuje, lehce zželatinovatí a ovlivní výslednou strukturu pokrmu. Název a původ této japonské klasiky pravděpodobně vychází z char siu, oblíbeného čínského pokrmu z pečeného vepřového masa. Bylo upraveno tradičními japonskými přísadami a vznikla tak jednoduchá pochoutka, která se konzumuje po celém Japonsku. Nakrájené chashu je základní složkou legendárních pokrmů ramen, ale může se používat také jako nádivka do chleba a sendvičů nebo jako příloha k jiným nudlovým a rýžovým pokrmům. Nevíte-li s jakými víny párovat chashu - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem