Vína k Cheese dogu
Sýrové párky jsou jedním z mnoha druhů hot dogů, které se ve Spojených státech vyrábějí. Do této skupiny patří sýrové varianty klasických párků v rohlíku. Sýr může být zapracován do salámu, namazán na housku nebo dodatečně umístěn na vrchol hot dogu. Ačkoli jsou měkké housky nejčastějším obalem pro kombinaci teplého párku a sýra, v některých místních typech se může objevit také bagetový chléb, tousty nebo obyčejný bílý chléb. Z mnoha dostupných druhů sýrových párků je nejznámější jednoduchý hot dog podávaný s hromadou sýra čedar, který se částečně rozpouští na prskajícím horkém párku. Je to oblíbený americký pokrm, který se jí po celé zemi. Čedar se občas nahrazuje švýcarským sýrem a dalšími polotvrdými druhy sýra. V Seattlu je velmi rozšířeným typem cream cheese dog, který se vyznačuje měkkým smetanovým sýrem, jenž je namazán uvnitř housky. Chicago se pyšní svými Francheezies, vysoce kalorickým vynálezem, v němž je párek plněný sýrem a obalený slaninou. Texas Tommy, vynalezený v Pensylvánii, Reuben s hovězím masem a kysaným zelím a macaroni and cheese dogs jsou jen některé z nejznámějších druhů patřících do této rozsáhlé a všestranné skupiny. Stejně jako ostatní druhy hot dogů se i sýrové párky konzumují jako rychlé občerstvení. Obvykle je připravují pouliční prodejci nebo se podávají v poklidných jídelnách, které se nacházejí po celé zemi. Často jsou také spojovány se svátky a jsou nepostradatelným doprovodem na mnoha sportovních akcích.