Vína k Chicken 65
Kuře 65 je klasické drůbeží jídlo, které pochází z indického Čennaí. Jedná se o smažené kuřecí maso marinované v zázvoru, citronu, červeném chilli a řadě dalších koření. O původu kuřete 65 existuje několik teorií. Nejpopulárnější teorie říká, že ho v roce 1965 vytvořil v Tamilnádu A. M. Buhari. Jiná říká, že původní pokrm byl připraven z 65 pálivých chilli papriček jako důkaz mužnosti. Existují i nepravděpodobné teorie, například ta, která tvrdí, že kuře bylo nakrájeno na 65 kusů nebo že kuře bylo v době přípravy pokrmu 65 dní staré. Vzhledem k popularitě pokrmu existuje mnoho variant a každý jihoindický stát má svou vlastní verzi. V Karnatace se pokrm zdobí strouhaným kokosem a v Andhra Pradéši se kuře místo smažení vaří. Kuře 65 se běžně podává s horkými červenými čatní. Nevíte-li s jakými víny párovat kuře 65 - nevadí, připravili jsme je pro vás...