Vína k Chili con Carne
Ačkoli si někteří mohou myslet, že chilli con carne je pravé mexické jídlo, ve skutečnosti se jedná o původní americký pokrm, který se připravuje pouze na několika místech v Mexiku pro turisty. Kdyby se jednalo o mexický pokrm, byl by stále základem mexického jídelníčku v celé zemi, protože tradiční jídla se v Mexiku jen tak neztratí. Chili con carne je dušené maso, které se skládá z nadrobno nakrájeného hovězího masa, pálivých chilli papriček, koření a vody, ačkoli ingredience, které do chilli patří, jsou předmětem nekonečných debat. Puristé trvají na tom, že ve skutečném chilli nejsou žádná rajčata ani fazole, ačkoli mnozí jiní si dovolují nesouhlasit. Nejstarší důkaz o chili con carne lze nalézt v dokumentu J. C. Cloppera, který navštívil San Antonio v roce 1826 a napsal o tomto pokrmu pro chudé, kde se chilli papričky dusily společně s malými kousky masa. Dnes je chilli con carne velmi oblíbeným pokrmem po celé Americe, a to ve variantách jako Tex-Mex, New Mexico a Cincinnati chilli.V zemi se také pořádá mnoho soutěží v vaření chilli, které každoročně přilákají tisíce účastníků.