Vína k Churrasco
Churrasco je brazilský způsob grilování, při kterém se šťavnaté kousky, plátky, steaky a kotlety z hovězího, telecího, jehněčího, vepřového a kuřecího masa napichují na velké špízy a grilují na dřevěném ohni. Tento způsob grilování vznikl na počátku 19. století, kdy se gaučové (evropští přistěhovalci, kteří se usadili v oblasti Rio Grade do Sul) scházeli, rozdělávali oheň, přidávali velké porce masa na špejle a pomalu je grilovali. V restauracích zvaných churrascarias se špízy honosně procházejí po celé restauraci a číšníci obcházejí mezi stoly, aby hladovým strávníkům předvedli šťavnaté maso. Poté, co si zákazníci vyberou preferovaný druh masa, je maso nakrájeno na talíře. Tématem tohoto grilování, známého také jako rodízio, je "all you can eat", takže zákazníci by měli vědět, že mají přijít s prázdným žaludkem. Nejoblíbenější variantou je hovězí maso, i když játra a srdce jsou obzvláště sytá a žvýkací. V Brazílii bude maso často ze zebu, šťavnatého, libového plemene skotu s hrbem, které je v churrascu oblíbené zejména jako kus masa zvaný cupim. Churrasco začíná předkrmy a různými saláty nabízenými z velkého bufetu jako předzvěst toho, co přijde. Churrasco (doslova barbecue) je oblíbeným způsobem přípravy pokrmů také v zemích, jako je Nikaragua, Portoriko, Argentina, Uruguay, Ekvádor, Guatemala a Chile, a každá země má své vlastní oblíbené kusy masa a přílohy pro tento populární styl grilování.