Vína k čínské kuchyni

Tato jídla nabízí obrovskou rozmanitost a mnohotvárnost. Čína jako velká země má v jednotlivých regionech různé kuchařské tradice. Tyto regionální styly se liší v použitých ingrediencích, přísadách i metodách přípravy. Navíc jsou ovlivněny různými národnostmi, jako jsou Tibeťané, Ujgurové, Mongolové, Miaové, Hakkové a další. Za zkráceným označením čínská kuchyně se skrývá široká škála kuchařských stylů. V čínské kuchyni se používá mnoho způsobů přípravy pokrmů. Velmi běžné je rychlé smažení na pánvi wok. Tímto způsobem se upravuje zejména maso, zelenina, tofu, houby, předem uvařené nudle a rýže. Často se používá vaření v páře, vaření ve vodě nebo vývaru, dušení, vaření v otevřeném kotlíku, teplé uzení nebo grilování. Maso, zelenina a ostatní suroviny se většinou krájí na nudličky nebo kostky, vzácně na plátky nebo celky. Ingredience v čínské kuchyni jsou velmi pestré a pro cizince často neobvyklé až neobvyklé. To platí především pro kantonskou kuchyni, která zahrnuje pokrmy z masa a vnitřností široké škály živočichů. Lokální přísloví praví, že „v Kantonu se konzumuje vše čtyřnohé kromě stolu, vše létající kromě papírového draka a vše plovoucí ve vodě kromě člunu.“

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem