Vína k čokoládové pěně

Tento klasický francouzský dezert se připravuje z hořké čokolády, vajec, másla, cukru a soli. Vyznačuje se pěnivou, bublinkovou strukturou a bohatou čokoládovou chutí. Jeho původ je však stále poměrně neznámý. Francouzi vaří s čokoládou od 17. století, kdy ji do Francie přivezli Španělé. Pěna vznikla v 18. století jako kuchařská technika, takže bylo jen otázkou času, kdy Francouzi začnou čokoládu používat při přípravě pěny. Dnes se mousse au chocolat běžně zdobí vločkami nebo kousky čokolády na povrchu, které dodávají kontrast k chuti a hladké struktuře pěny. Jako poutavé a chutné ozdoby tohoto klasického dekadentního francouzského dezertu se běžně používají také lístky máty, smetana, maliny nebo jahody.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem