Vína k ďábelským vejcím
Deviled eggs se obvykle skládají ze skořápek a půlek vajec uvařených natvrdo, z nichž se odstraní uvařené žloutky a smíchají se s přísadami, jako je majonéza, hořčice, nakládaná zelenina a koření, do hladké hmoty, která se pak přidá zpět do bílkových dutin. Tento oblíbený pokrm se obvykle dochucuje paprikou a obvykle se podává chlazený jako předkrm nebo příloha. Často se mylně považuje za americký kulinářský přínos, ale předpokládá se, že první verze této jednoduché gurmánské pochoutky byly vynalezeny ve starém Římě. Odtud se pokrm rozšířil nejprve po Evropě a poté po celém světě, přičemž v různých zemích vzniklo nekonečné množství jeho interpretací, které jsou dnes známé v mnoha variantách. Zajímavé je, že slovo deviled v názvu tohoto pokrmu pochází z výrazů devil a devilling, které se jako kulinářské termíny používaly ve Velké Británii koncem 18. a začátkem 19. století pro označení jídla, které obsahuje pálivé přísady, je silně kořeněné nebo pikantní. Deviled eggs jsou základem večírků, potluckových setkání a pikniků a v dnešní době se často vylepšují nejrůznějšími přísadami, jako jsou okurky, kimchi pasta, kopr, ocet, chilli, pálivá omáčka sriracha, slanina, kaviár nebo krabí maso.