Vína k Dalmatinskemu pršutu
Dalmatinski pršut je uzená a sušená šunka, která se obvykle podává nakrájená na tenké plátky spolu s chlebem, sýrem nebo ovocem, například melounem. Na rozdíl od italské (prosciutto) a istrijské šunky se dalmatská verze pršutu udí dřevem a suší minimálně dvanáct měsíců. Vyrábí se z čerstvých vepřových kýt s kostí, kůží a podkožním tukem. Po přípravě, která zahrnuje suché solení, lisování a kořenění, se uzí a nechává se sušit a zrát na vzduchu. Závěrečné období je silně ovlivněno studeným a suchým větrem Bora, který vytváří příznivé podmínky pro zrání. Kombinace středomořského klimatu a tradičních postupů přípravy přispívá k výjimečné kvalitě produktu pršut, který je ceněn pro svou jemně kouřovou vůni, měkkou strukturu a mírně slanou chuť.
Řazení produktů
360 položek celkem