Vína k dančímu masu

Daněk evropský, také známý jako daňčí maso, patří mezi nejstarší druhy divoké zvěře, ale v současné době se často chová na farmách pro konzumaci. Jeho tmavé maso má výraznou chuť a vůni a je velmi šťavnaté. Daňčí maso má červenohnědou barvu, je křehké a jemně vláknité a má vyšší obsah tuku než srnčí maso, což mu pomáhá při tepelné úpravě udržet svou šťavnatost. Existuje mnoho způsobů, jak využít daňčí maso. Hřbet a kýta se hodí k pečení jako celek nebo lze maso nakrájet na plátky a smažit nebo grilovat. Oblíbeným způsobem přípravy je daňčí guláš, pro který se často používá bok. Daňčí plec je také velmi hojně využívanou částí masa. Lze ji péct nebo dusit, a to buď nakrájenou na kostky nebo jako celek. Při přípravě daňčího masa se často používá divoké koření, jako je celý pepř, jalovec, nové koření a bobkový list. Kombinuje se také s červeným vínem, tmavým pivem a ovocnými doplňky, jako jsou brusinky, švestky, šípky nebo jeřabiny, což přidává pokrmu zajímavou chuťovou rovnováhu.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem